Kártalanítaná a tram-train nyomvonalán lévő vállalkozásokat Grezsa István

Hódmezővásárhelyen az év végére enyhülnek a közúti közlekedés gondjai, ugyanis a tram-train kivitelezői jelezték, legkésőbb december elejére majdnem minden visszatér a régi kerékvágásba. Erről Mucsi László projekttanácsadó beszélt a Rádió 7-nek.

Mint mondta, november végén, legkésőbb december elején mindkét irányban járhatóak lesznek a villamosvasút vágányvonala mentén korábban ideiglenesen részben lezárt utak. A szakember emlékeztetett arra, az Ady Endre utcán egy ideje már mindkét irányban lehet közlekedni, hasonló a helyzet a Hősök terén és az Andrássy úton, a Szent Antal utcától a Kálvin térig, valamint a Bajcsy-Zsilinszky utcán. Hozzátette, rövidesen majdnem minden utca és a csomópont teljes értékűen használható lesz újra Vásárhelyen.

Addigra el kell készülnie a Kistópart utcai körforgalomnak, ezzel gyakorlatilag Hódmezővásárhelyen a Szőnyi utca és az Andrássy út belsőfele kivételével mindenhol visszaáll a közlekedés. Nem biztos, hogy mindenhol az összes parkoló és egyéb kiegészítőlétesítmény elkészül, de ezeken a szakaszokon mindenhol a kétirányú forgalom elindul és a csomópontok is teljes értékben használhatóak lesznek” – fogalmazott Mucsi László.

Forrás: radio7.hu