Kemény mérkőzés vár a Kosársulira

Felnőttcsapatunk az Óbuda elleni parádés győzelem után vasárnap Kecskeméten lép pályára az NB I/B Zöld csoportjában.

Intenzív mérkőzés várhat Tóth Tamás legénységére a Mercedes-Benz Sport Akadémián. A hétközi forduló sikereiből táplálkozva azzal a KTE-Duna Aszfalttal nézünk farkasszemet, amely egyrészt veretlen hazai mérlegének is köszönhetően ötödik a bajnokságban, másrészt október végén emlékezetes találkozót játszott a Hódtói Sportcsarnokban – ott remek utolsó negyedes fordítással 75-74-es sikert arattunk.

A vasárnapi meccset megelőzően vezetőedzőnk nyilatkozott az egyre pozitívabb helyzetről. “A szerdai bravúros játékunk a topcsapatnak számító Óbuda ellen bravúros győzelmet ért, így érthetően sokkal jobb a hangulat a csapat háza táján. Mióta felépültek a sérültjeink, sokkal intenzívebbek az edzéseink, így ennek tudható be a gyors formajavulás az elmúlt hetekben.

Még várat magára az első idegenbeli győzelmünk, nagyon szeretnénk vasárnap ezt megtenni. Sérültünk, betegünk jelenleg nincs, így a legjobb összeállításunkban tudunk kiállni az otthonában eddig veretlen és amúgy is nagyon masszív Kecskemét ellen. Bő két héttel ezelőtt a Hepp Kupában sikerült egy sokáig emlékezetes, fordulatos rangadón egyetlen ponttal nyerünk ellenük, így biztosan fűti a visszavágás az Akadémistákat.”

Váradi Kornél keretéből a két magyar utánpótlás-válogatott játékos, Chester Lewis és Kucsera Dániel a bajnokság legjobbjai között van a mutatókat tekintve. Ennek ellenére szoros rangadó következhet. “Több NB I-es és UP-válogatott pattogtat a keretükben, válogatott mellett dolgozó edzőik vannak, így talán esélyesebbek nálunk, de egyszer minden sorozat megszakad és azért utazunk, hogy ez így is legyen! Mindenképp egy szoros, változatos, kemény mérkőzést várok ismét, ahol akár megint egyetlen labda dönthet, remélhetőleg ismét a mi javunkra.”

A KTE-Duna Aszfalt-Vásárhelyi Kosársuli mérkőzés november 17-én, vasárnap 18 órakor kezdődik a kecskeméti Sport Akadémián.

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu