Jó a kapás! – Kiváló eredménnyel vonul pihenőre a vásárhelyi horgászcsapat 2

Ismét bizonyítottak a vásárhelyi nagyponty horgászok, ugyanis az ország egyik legnívósabb versenyén százból a hetedik helyet szerezték meg. A CFB Vásárhely Team így idénre szögre akasztja a felszerelését, hogy jövőre frissen és kipihenten vágjon neki az újabb megmérettetéseknek.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a CFB Vásárhely Team névre hallgató vásárhelyi sporthorgász csapat a pecázás egyik különleges formáját, a nagyponty horgászatot űzi. Ez azt jelenti, hogy csak tíz kiló feletti pontyokra vadásznak és csak olyan helyen, ahol nincs haltelepítés, hanem az őshonos, saját szaporulattal találkoznak.

Legutóbbi cikkünkben arról írtunk, hogy a vásárhelyiek az európai hírű háromfai versenyen a huszonöt csapat közül a negyedik helyre küzdötték fel magukat. Nemrég azonban még ennél is jobb eredménnyel rukkoltak elő, ugyanis a Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen százból a hetedik legjobbak lettek.

Jó a kapás! – Kiváló eredménnyel vonul pihenőre a vásárhelyi horgászcsapat 3

– Ez a verseny 184 órán keresztül, azaz több mint egy hétig tartott a Balaton körül kijelölt helyeken. Öt szektorba sorsolták ki a csapatokat, mi Balatonszárszóra kerültünk – mesélte portálunknak Csongrádi Imre, a CFB Vásárhely egyik oszlopos tagja.

Hozzátette, a versenyszabályzat szerint azok nem estek ki, akik összesen hét darab hét kilogramm feletti pontyot tudtak fogni. Nos, a vásárhelyieknek ez olyannyira jól sikerült, hogy tizenhárom és fél kilós átlaggal megnyerték a szektort, összetettben pedig a hetedik helyet csípték el. A csapat Zsarkó Lajossal, Csarmaz Róberttel és Varga Ádámmal képviseltette magát.

Jó a kapás! – Kiváló eredménnyel vonul pihenőre a vásárhelyi horgászcsapat

A nagyponty horgászoknak a szezon ezzel véget ért. Idén már nem lesz több megmérettetés, azonban sokat nem lehet lazsálni, ugyanis a jövő évre készülni kell. Csongrádi Imre elmondta, a tél a felkészüléssel és a felszerelések újításával telik, majd tavasszal az edzések következnek, hogy 2020-ban ismét öregbítsék a város hírnevét a vásárhelyi pecások.

Jó a kapás! – Kiváló eredménnyel vonul pihenőre a vásárhelyi horgászcsapat 1