Nyílt napot rendeztek a Corvinban

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája nyílt napot tartott a minap.

Az intézmény az idei, őszi félévben is megrendezte nyílt napját, amely a szakok elméleti és gyakorlati bemutatására, ismertetésére irányult.

Az iskola 135 éves múltra tekint vissza. Az 1884-ben alapított Kereskedelmi Tanonc iskola jogutódjaként ma kereskedelmi és vendéglátóipari szakembereket képez. Célja a maga szintű alapműveltség ismertetése, a kiemelkedő szakmai elméleti és gyakorlati tudás átadása, valamint a magas szintű nyelvtudás biztosítása.

A nyílt nap menetét és fontosságát Lengyel Tünde, a Corvin iskola gyakorlati oktatója osztotta meg velünk.

„Hosszú éve immár annak, hogy oktatási intézményünk minden egyes őszi félévben kétszer megrendezi nyílt napját, amely a szakok elméleti és gyakorlati bemutatására, ismertetésére irányul. A nyílt nap természetesen nem csak a Vásárhelyen élő és tanuló, hanem a térségbeli összes, általános iskolai tanulmányát végző diákot igyekszik megcélozni. Az évek múlásával egyre inkább azt látjuk és tapasztaljuk, hogy a fiatalok középiskolai tanulmányaik ideje alatt örömmel sajátítanak el olyan szakmákat, amelyekre nem csak a környékünkön, hanem szerte az országban szükség van, úgy a turizmus-vendéglátás, mint pedig a kereskedelmi ágazatokra való tekintettel.”

Nyílt napot rendeztek a Corvinban 1

Az oktató kiemelte, hogy a 2020-as tanévben mind a két ágazat új formált ölt, ami azt jelenti, hogy nem csak a meglévő szakok esnek át fejlődésen, hanem azok kibővítésére is sor kerül.

Így az általános iskolai tanulmányaikat végző diákok a Corvin Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolában alábbi szakok között válogathatnak:

Turizmus – Vendéglátás ágazat:

1. Technikusi képzés ( Öt éves képzések, vagy az általános érettségi utáni megszerzett plusz két éves képzések.)

– vendégtéri szaktechnikus
– turisztikai technikus

2. Szakképző iskola (Három éves képzések, amik a szakma megszerzése után lehetőséget biztosítanak két év alatt az érettségi megszerzésére is.)

– cukrász
– pincér – vendégtéri szakember
– szakács

3. Esti, iskolarendszerű képzés (Ezt a képzésformát azok figyelmébe ajánlják, akik munka mellett vagy GYES ideje alatt sem szeretnének lemondani egy új szakma megszerzésének ingyenes lehetőségéről, illetve, azoknak, akik úgy döntenek, hogy érettségi bizonyítványt szereznének. Ám a képzéseken szívesen látják azokat a diplomásokat is, akik több lábon szeretnének állni, ami miatt szakmát akarnak tanulni.)

– cukrász
-szakács
– pincér – vendégtéri szakember
– intenzív érettségi felkészítő

Nyílt napot rendeztek a Corvinban 3

Kereskedelmi ágazat:

1. Technikusi képzés ( Öt éves képzések, vagy az általános érettségi utáni megszerzett plusz két éves képzések.)

– kereskedő és webáruház technikus

2. Szakképző iskola (Három éves képzés)

– kereskedelmi értékesítő

3. Esti, iskolarendszerű képzés ( Két éves képzés)

– kereskedelmi értékesítő

Nyílt napot rendeztek a Corvinban 4

Ezen képzéseket az intézményben tanuló diákok és pedagógusok ismertették a szülőknek és a jövendőbeli középiskolásoknak a minap. És mint azt megtudtuk, a nyílt napot újra decemberben rendezi majd meg az iskola.

Végül Oláh Attila, a Tagintézmény-vezetője kiemelte és az érdeklődők figyelmébe ajánlotta az iskola honlapját, amely IDE kattintva érhető el.

Nyílt napot rendeztek a Corvinban 2