ABC, easy as 1,2,3 - angol napot tartottak a Szent Istvánban

ABCDay’s néven tartott idegen nyelvi hetet a Szent István Általános Iskola. Az egy hét alatt a diákok játékos módon ismerkedtek meg a magyar, az angol, a német, az orosz nyelv szépségeivel.

Az programsorozatot minden évben megrendezik az intézményben, azzal a céllal, hogy a diákoknak ne csak a „száraz” idegennyelvi ismeretekkel kelljen találkozni, hanem játékosabb formában is találkozzanak ezekkel. Csütörtökön az angol nyelvvé volt a főszerep, hiszen az iskolában ezt tanulják a legnagyobb létszámban.

ABC, easy as 1,2,3 - angol napot tartottak a Szent Istvánban 2

A gyerekek forgószínpad szerűen három helyszínen vettek részt. A nap témája a sport volt, egyrészt azért, mert sportiskoláról van szó, másrészt pedig azért, mert 2020-ban rendezik meg a 32. nyári olimpiai játékokat.

Béresné Konymán Erzsébet, az iskola egyik angoltanára hangsúlyozta, hogy nem a versengésről szól ez a nap, hiszen megtanítani szeretnék az angol nyelvet a gyerekeknek, és nem versenyeztetni őket. „Szeretnénk minél több sporttal kapcsolatos idegen szót megtanítani nekik, és azt reméljük, hogy idegen nyelvi kifejezésekben gazdagon mennek haza” – tette hozzá a pedagógus.

ABC, easy as 1,2,3 - angol napot tartottak a Szent Istvánban 1

A nyelvtanításban sok múlik a tanáron, hiszen ha megfelelő módszerekkel felhívják a figyelmet az adott nyelvre, akkor a diák magától tanulni szeretné, és nem csak egy kötelező tantárgyat lát benne. Ez a plusz, az érdeklődés felkeltése sikerült a Szent István Általános Iskola pedagógusainak, így szinte biztos, hogy még a más iskolákból érkező diákok is  új kifejezésekkel térhettek haza.

ABC, easy as 1,2,3 - angol napot tartottak a Szent Istvánban 3