Megrohamozták a Szeretem Vásárhelyt elektronikai hulladékgyűjtését! 2

Már reggel sorban álltak a vásárhelyiek és a térségben élők a Family Center parkolójában, hogy leadják az elektronikai hulladékaikat a Szeretem Vásárhelyt akcióján. Van, aki csak egy vasalótól szabadul meg, azonban a többség nagy háztartási gépekkel, utánfutóval érkezik.

Ma 8 és 16 óra között tartja a Szeretem Vásárhelyt Egyesület az elektronikai hulladékgyűjtést a Family Center parkolójában.

Megrohamozták a Szeretem Vásárhelyt elektronikai hulladékgyűjtését! 8

Talán meglepő, de volt, aki már nem sokkal 7 óra után a helyszínre sietett, hogy lepakolja a feleslegessé vált elektronikai cikkeit. Mint megtudtuk: az első órában 147-en vették igénybe a Szeretem Vásárhelyt által nyújtott lehetőséget.

Megrohamozták a Szeretem Vásárhelyt elektronikai hulladékgyűjtését! 7

Juhász Tünde, az egyesület alapítótagja a sajtónak elmondta, a tavalyi ősz és az idei tavasz után immár harmadjára szervezték meg a hulladékgyűjtést. A civil szervezetnek a lakosok folyamatosan jelzik az erre való igényt, amit mi sem bizonyít jobban: elsőre több mint 50, míg másodjára 32 tonna hulladék gyűlt össze.

Megrohamozták a Szeretem Vásárhelyt elektronikai hulladékgyűjtését! 12

Az egyesület ezzel a kezdeményezéssel is azt hangsúlyozza, hogy környezettudatos szemléletre van szükség, és oda kell figyelnünk a környezetünk állapotára. Ugyanis ezek azok a hulladékok, amelyeket tilos kukába dobni, mert veszélyes anyagok szivároghatnak ki belőlük, így viszont bárki szabályosan és környezetkímélően megszabadulhat tőlük.

Megrohamozták a Szeretem Vásárhelyt elektronikai hulladékgyűjtését! 5

– Sokan kérdezik tőlünk, hogy mi lesz ezekkel az elektronikai cikkekkel. Különválogatás és szétszedés vár rájuk, majd a még megfelelő részeket újrahasznosítják – ismertette Juhász Tünde.

Megrohamozták a Szeretem Vásárhelyt elektronikai hulladékgyűjtését! 16

A leadáshoz személyigazolvány szükséges, ugyanis a szegedi gyűjtő Multigrade Környezetvédelmi Kft. regisztrációt vezet a nap folyamán.

Az alábbi hulladékokat lehet leadni 16 óráig:

számítástechnikai eszközök (pl. számítógép, telefon, mobiltelefon, stb.),

háztartási kisgépek (pl. vasaló, hajszárító, konyhai robotgép stb.),

szórakoztató elektronikai eszközök (pl. televízió készülék, rádió, MP lejátszó stb.),

elemeket, fényforrások (izzók, fénycsövek)

Megrohamozták a Szeretem Vásárhelyt elektronikai hulladékgyűjtését! 3 Megrohamozták a Szeretem Vásárhelyt elektronikai hulladékgyűjtését! 4 Megrohamozták a Szeretem Vásárhelyt elektronikai hulladékgyűjtését! 6 Megrohamozták a Szeretem Vásárhelyt elektronikai hulladékgyűjtését! 9 Megrohamozták a Szeretem Vásárhelyt elektronikai hulladékgyűjtését! 10

Fotók: Gémes Sándor