A vásárhelyi polgármester megint meghirdette a rendszerváltást

Alighogy újraválasztották Hódmezővásárhely élére, és a város ügyeinek intézésével bízták meg, Márki-Zay Péter gőzerővel vetette bele magát az országos politizálásba, és az Orbán-kormány megdöntéséről vizionál. Világossá tette: folytatja heves háborúskodását a Fidesz és a fideszesek ellen. Iránytűje a 2022-es parlamenti választás.

Házon kívül, nem is egyszer: turnézik a polgármester

Ahogy arról pénteken beszámoltunk, Márki-Zay Péter polgármester a hét utolsó munkanapját házon kívül töltötte: Jászberénybe utazott, hogy a helyi jobbikos polgármesterjelölt, Budai Lóránt mellett kampányoljon. A hűvös, esős novemberi pénteken még a meleg fogadtatás is elmaradt. A megismételt polgármester-választás előtt két nappal ugyanis tüntetők várták a jászsági város piacán, ahol többek között olyan transzparensekkel üdvözölték, hogy

„Márki-Zay, menj vissza Vásárhelyre!”;
„Gyurcsány fizet, Márki-Zay uszít, Budai lapít! Jászberény velük csak veszít!”;
„Gyurcsány csicskái: Márki-Zay, Fekete-Győr, Jakab, Budai”;
„Otthon söprögessetek, ne a jászok portáján!”

Márki-Zay Péter arról szónokolt, hogy a „fideszes pártállam nem tudta elfogadni a vereséget”, ezért írtak ki új választást. A klasszikust idézve ezzel bizony nem sikerült kibontania az igazság minden részletét. A tények ugyanis a következők: a területi választási bizottság (tvb) a rendelkezésre álló nyilatkozatokat, bizonyítékokat mérlegelve megállapította, az október 13-i voksoláson olyan súlyos jogsértések történtek, melyek nemcsak a választópolgárok akaratát befolyásolhatták, hanem a választás eredményét is. Többek között idegenek mentek be a szavazókörökbe, a szavazatszámláló bizottsági tagok „kontrollálatlanul” mozogtak, illetve a szavazási szándékot torzító pénzfelajánlások történtek Jászberényben – mondta ki a voksolás megismétlését elrendelő tvb.

A vásárhelyi polgármester megint meghirdette a rendszerváltást 1

A vásárhelyi városvezető persze nemcsak a jászberényi választási kampányba állt bele a héten, de – mint vasárnapi Facebook-élőjében megígérte – a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) országos szervezésébe, továbbépítésébe is. Hivatalos oldalán közölte: részt vett az MMM (minden valószínűség szerint csütörtöki) elnökségi ülésén, ahol fontos döntéseket hoztak.

Márki-Zay háborús listája: rendszerváltás, Vörös Könyv, Biszku-díj

„Az önkormányzati választások után lezártuk a Mindenki Magyarországa Mozgalom eddigi időszakát és új korszakot nyitottunk: cél a Szabad Városok egységbe szervezése és támogatása, valamint a 2022-es rendszerváltás” – fejtette ki a politikus. Hozzátette: „következő, decemberi elnökségi ülésünkre a rendszerváltás stratégiáját és a szervezet továbbépítését dolgozzuk ki”.

Márki-Zay korábban hevesen tagadta, hogy párttá alakulna az MMM, most azonban már maga vetette fel ennek lehetőségét. Nem kizárt tehát, hogy decemberben – egyebek mellett – erről is határoz majd a szervezet. A héten tartott elnökségi ülésen azonban máris a további terjeszkedésről döntöttek.

„A rendszerváltás érdekében célunk a határon túli magyarság körében a becsületes magyarországi politikai szereplők kapcsolatépítése (ottani Kossuth körök szervezése), Magyarországon az ellenzéki egység kikényszerítése (106 körzetben egyetlen ellenzéki jelölt, egyetlen közös pártlista, közös ellenzéki kormányprogram és egy közös árnyékkormány), valamint a tolvaj kormánypárti (és ellenzéki!) politikusok, a vérbírók, valamint a kollaboránsok és árulók tetteinek megörökítése a Fidesz-kommunizmus Vörös Könyvében (voroskonyv.hu, Biszku Béla-díj)” – tette világossá Márki-Zay, hogy

Vásárhely polgármestereként a következő időszakban is folytatni akarja „szabadságharcát”, vagyis heves háborúskodását Orbán Viktor miniszterelnök, a kormány, a Fidesz és a kormánypártok támogatói ellen.

A vásárhelyi polgármester megint meghirdette a rendszerváltást 2

De mit szól ehhez a Gyurcsány család és Vásárhely népe?

Márki-Zay ezzel megerősítette, amit vasárnap már belengetett: határozottan kiállt az országos politika színpadára, ahol maga alá akarja gyűrni a teljes ellenzéket.

Megírtuk: a jelenlegi politikai rendszert „ázsiai diktatúrának”, illetve „korrupt pártállamnak” minősítette, a miniszterelnökről szólva pedig megjegyezte: a magyarság jövőjét nem lehet „egy korrupt diktátor kezébe letenni”. Úgy vélte, 2022-ben tulajdonképpen „Magyarország felszabadításának” kell bekövetkeznie. Állítása szerint az MMM lehet 2022-es ellenzéki győzelem és hatalomátvétel kulcsa.

Ennek jegyében a következőket hirdette meg:

1) Az MMM keretein belül szeretné építeni a Demszky Gábor és Karácsony Gergely által vizionált „Szabad Városok Szövetségét”;
2) A határon túli magyar településeken is létrehozza az MMM alapsejtjeit, a Kossuth-köröket;
3) Az MMM újrafogalmazza céljait, megerősíti, újjáépíti szervezeti kereteit: párttá alakulhat;
4) Amennyiben párttá alakul az MMM, Márki-Zay „felajánlja”, hogy 2022-ben az MMM országos listája legyen az egyedüli ellenzéki pártlista, mely mögé mindenki beáll a DK-tól a Momentumon át a Jobbikig.

Pár napja tehát még csak „ajánlgatott”, most már „kikényszerítené” az ellenzéki egységet, az egyetlen közös ellenzéki listát. Kíváncsian várjuk, mit szól ehhez a koncepcióhoz – mások mellett – a Budapesten éppen a 2002–2010-es „vészkorszak” restaurálásán ügyködő Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely, Gyurcsány igencsak ambiciózus felesége vagy a jelenleg Brüsszelben, Romániában és Szlovákiában is tomboló új SZDSZ: a Momentum.

És mit szól hozzá Vásárhely közössége, hogy az újraválasztott, tisztségében megerősített polgármestert továbbra is az országos politikai ügyek, a kormány elleni harc köti le a város fejlesztésének rovására…

Fotók: Facebook (Jász Detektív, MMM, Márki-Zay Péter)