A Márton-napot ünneplik a Szent Istvánban 1

Néptánc foglalkozást, mézkóstolót és sportvetélkedőt is tartottak a Szent István Általános Iskolában. Az intézményben a péntek a Márton-nap ünnepléséről szól, melynek fénypontja a 17 órakor kezdődő lampionos felvonulás lesz.

Az iskola immár ötödik éve rendezi meg a Márton-napi mulatságát. Tatár Krisztina intézményvezető-helyettestől megtudtuk, az alsó tagozatosok egész héten erre az alkalomra készültek, ugyanis a napokban már készítették a lampionokat.

A Márton-napot ünneplik a Szent Istvánban 2

Péntek délelőtt a tanórákon a Márton-naphoz kötődő hagyományokat, népszokásokat ismerhették meg a diákok, míg délután Ludas Matyi három próbájával várták őket. A gyerekeknek három helyszínen tartottak programokat: az egyiken néptánc foglalkozást, a másikon mézkóstolót, míg a harmadikon sportvetélkedőt szerveztek nekik. Utóbbi a liba témakörhöz kapcsolódott.

A Márton-napot ünneplik a Szent Istvánban 8

A további eseményekre már a szülőket is várják, 15 óra 30 perctől ugyanis megkezdik a közös lampionkészítést a 17 órai felvonulásra. A több száz résztvevő a Szent István térről indul és a csúcsi városrészben sétál, hogy felhívja a figyelmet a Márton-napra.

A Márton-napot ünneplik a Szent Istvánban

Természetesen az iskola az alkalomhoz illő ételekről sem feledkezett meg, ugyanis sülttök és libazsíros kenyér is az asztalra került.

A Márton-napot ünneplik a Szent Istvánban 3 A Márton-napot ünneplik a Szent Istvánban 4 A Márton-napot ünneplik a Szent Istvánban 5