Átadták a Dél-alföldi Innovációs Díjat

Jubilált a Dél-alföldi Innovációs Díj. A cégek között a szegedi Scolia Technoligies Kft., míg a természetes személy kategóriában Bács-Kiskun megyéből jelentkező Hal Melinda nyerte el az idén tizedik alkalommal kiírt pályázat első díjait.

A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottság szakmai közreműködésével a Csongrád, a Békés és a Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Kht. közösen hirdette meg pályázatot. Az elismeréseket 2019. november 5-én kedden adták át a Magyar Tudomány Ünnepén, a Szegedi Akadémiai Bizottság .

Az első díjat kapó Scolia Technologies Kft. fémnyilas darts játékhoz kifejlesztett saját fejlesztésű pontszámító rendszerével nyerte el az elismerést. Ennek köszönhetően a fémnyíllal, hagyományos táblán játszott játékok esetében sincs szükség arra, hogy valaki kézzel rögzítse a pontokat, mivel a precíziós megoldás a dobot nyilak becsapódásának lokalizációjával teljesen automatizálja a pontszámítást. A cég vezetője, Gyimóthi László vette át a díjat, a Möbius-szalagot ábrázoló bronz kisplasztikát. A természetes személyek között I. díjjal kitüntetett Hal Melinda Új pszichológiai mérőeszköz bevezetése a szimbólumterápia innovatív megoldásai az egészségügyben című pályázatával indult. Az elismerés a pénzdíj mellett egy SZAB bronzéremmel is jár.

Átadták a Dél-alföldi Innovációs Díjat 1

Mellettük oklevéllel ismerték el a kiíráson a vállalkozások között induló kecskeméti BIOLA Biokozmetikai Kft. Biola Everyoung Professional biokozmetikumok című pályamunkáját, valamint a szintén kecskeméti Bakos és Tsai Bt. Finomeat’s pályázatát. A magánszemélyek között oklevelet kapott Csongrád megyéből induló Nyers László Divatba jött a környezettudatosság című pályázata is.

Ebben az évben összesen három gazdasági társaság és két természetes személy adta be pályázatát. Az alapítószervezetek alkotta bíráló bizottság közülük választotta ki a legjobbakat. Iparilag alkalmazható és piacképes, a szakterületén újításnak számító szellemi alkotással, illetve azon alapuló termékkel, eljárással vagy szolgáltatással lehetett pályázni az elismerésre.

Forrás: CSMKIK