Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 1

November elsején Vásárhelyen is több ezren keresik fel a temetőket, hogy emlékezzenek elhunyt szeretteikre, hozzátartozóikra. A nap folyamán a Dilinka, a Kincses és a Római Katolikus temetőkben is jártunk, hogy körképet készítsünk olvasóinknak.

Már reggel, délelőtt nagy volt a mozgás a temetőknél, amelyekben szinte alig lehet olyan sírt találni, ahol ne lenne új mécses vagy koszorú. Nem is csoda: ezekben a napokban a legtöbben sort kerítenek arra, hogy fejet hajtsanak elhunyt hozzátartozóik, barátaik előtt.

Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 27

Van, aki csak egy-egy szál virággal érkezik a szeretteihez, míg van, aki kisebb csokrokat vagy méretes koszorúkat helyez a fejfákra. Az időjárás is kedvez a temetőjárásnak, búcsút mondhattunk a hét közepén tapasztalt borús, esős időnek. Szombaton és vasárnap azonban már ismét számíthatunk esőre, 13-17 fok kíséretében.

Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 32

Sajnos azonban nem mindenki jó szándékkal tartózkodik a sírok körül. A lopásokra és a vagyonvédelemre a rendőrség is felhívta a figyelmet. Erről bővebben ITT írtunk.

Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 20

Legalább ennyire fontos a közlekedés is. A hatóságok mindenkit arra kérnek: a megemlékezés méltóságának megőrzése érdekében legyenek körültekintőek, tartsák be a közúti előírásokat, és tanúsítsanak türelmet a közlekedésben részt vevő embertársaik iránt, hogy ez az időszak valóban a kegyeletről és az élet tiszteletéről szóljon!

Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen

Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 3
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 2
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 1
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 5
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 4
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 7
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 8
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 6
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 14
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 9
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 11
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 10
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 12
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 13
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 18
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 19
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 20
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 15
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 16
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 22
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 17
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 24
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 21
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 25
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 26
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 27
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 30
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 23
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 28
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 29
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 32
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 31
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 33
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 34
Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 3 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 2 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 1 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 5 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 4 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 7 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 8 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 6 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 14 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 9 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 11 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 10 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 12 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 13 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 18 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 19 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 20 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 15 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 16 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 22 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 17 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 24 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 21 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 25 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 26 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 27 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 30 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 23 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 28 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 29 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 32 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 31 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 33 Mindenszentek és Halottak Napja Vásárhelyen 34
Fotók: Gémes Sándor