Óriási mérkőzésen jutott tovább a Hepp Kupában a Kosársuli

Szerda este a KTE-Duna Aszfalt látogatott a Hódtói Sportcsarnokba. A találkozó tétje a továbbjutás volt a Hepp Kupában, és tudtuk, hogy nem vár egyszerű mérkőzés a Kosársulira a szintén Zöld csoportos ellenféllel szemben. Nem is volt sétagalopp, sőt…

Ha az NB I/B Zöld csoportjának tabellájára nézünk, egyértelmű, hogy a papírforma szerint a hat eddigi mérkőzéséből négyet nyerő kecskemétiek számítottak az ütközet favoritjának, hisz a mieink egyelőre győzelem nélkül a tabella utolsó pozícióján állnak. Tudjuk ugyanakkor, hogy csapatunk hétről-hétre egyre jobban összerázódik, a sérültek visszatérnek (ezúttal már csapatkapitányunk, Vuk Pavlovic is bevetésre készen állt), a Hódtói Sportcsarnok parkettje pedig mindig kellemetlen hely az adott ellenfél számára.

Ennek megfelelően a mérkőzés íve is hasonló ívet mutatott az eddigi szezon sémájához. Az első negyedet jó játékkal, a Kucsera, Fülöp kettős vezényletével nyerték fölényesen a vendégek, a Kosársuli védekezésben és támadásban sem találta a ritmust, hiába igyekezett rotálni a gárdán Tóth Tamás vezetőedző. A második negyedre aztán összekapta magát a csapat, és a Varga testvérek pontjainak hála hátrányból, de tartottuk a lépést a fehérmezesekkel (30-41 a félidőben).

A szünet után sem fordult sokat a játék képe, és néhány perc erejéig azt hihettük, eldőlt a továbbjutás kérdése, hisz a harmadik negyed derekán már tizenhét ponttal is vezetett a Kecskemét. Hiába volt azonban kezükben a meccs, elkezdtek hibázni, így Kovács és Ságodi triplája, majd a játékrész végén Varga Zalán zsákolása visszaállította az egész mérkőzésen megfigyelhető tíz pont körüli differenciát.

Ez pedig – mint később kiderült – kellő lehetőséget és reményt biztosított a végjátékra – a hajó már-már elúszott, a vásárhelyi szívnek azonban nagyon kellett a siker. A vendégek az utolsó öt percre abszolút összezuhantak támadásban és védekezésben is, hibát hibára halmoztak, míg a mieinknél sültek a higgadt kezek, szorossá vált a védekezés és sorra jöttek a kosarak – 61-69-nél Varga Zalán, 66-72-nél Varga Ákos szórt be egy triplát, az egész találkozón fantasztikusan lepattanózó és újabb remek játékot produkáló Rostás Imre ketteseivel 73-72-nél, egy percre a végét jelentő dudaszótól pedig már nálunk volt az előny. Az utolsó másodpercek is kaotikusan alakultak, kétszer is esélye adódott a Kecskemétnek, hogy lezárja a találkozót, ám Molnár Bence közelije és a végén Rostás lepattanója döntött: hősiesen küzdve, a kosárlabda Fortunájának támogatásának is köszönhetően 75-74-re nyertünk, így továbbjutottunk a kupában!

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu