„Együtt az élelmiszeriparért”: megoldások a munkaerő megtartására

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a hatékonyabb munkaerőpiaci pozíció elérését segítő konferenciát rendez 2019. november 26-án Budaörsön, az „EGYÜTT AZ ÉLELMISZERIPARÉRT” programsorozat részeként.

Az igazgatóság eltökélt szándéka, hogy az élelmiszeripari vállalkozások számára olyan kézzelfogható segítséget nyújtson a munkaerőhiányból fakadó problémákra, amelyek által javítható a szervezet munkaerő-megtartó képessége, a dolgozói motiváció és javul a vállalkozás munkaerőpiaci megítélése. Ennek érdekében a konferencián az alábbi témák lesznek fókuszban.

„Business Coaching – A vezetőfejlesztés kulcsszereplője”

Amikor a vállalatok küzdenek a digitalizáció, az automatizálás, a munkaerőhiány és az állandó változások világában, a versenyképesség – sőt, valójában a túlélés – szempontjából is alapvető fontosságú egy olyan kultúra megteremtése, amelyben az emberek tudnak egymással kommunikálni, csapatban működni, képesek kreatívan gondolkodni, ahol az empátia, az alkalmazkodóképesség mindenkinek alapvető készségévé válik. De mindezek megteremtése és működtetése kinek a feladata, kinek a felelőssége? Elsősorban természetesen a vezetőké! Ezért kell a vezetőket és a cégeket golyóállóvá tenni egy olyan nehezen kiszámítható, gyorsan változó környezetben, ahol nem tudható biztosan, hogy másnap mire ébredünk fel. Ebben pedig a vezető a segítséget, a támogatást, a fejlesztést a business coachtól kapja.

„A tehetséges munkaerő megtartása – sikeres employer branding stratégiák”

Óriási változások vannak a munkaerőpiacon: növekvő bérszínvonal, megváltozott munkavállalói igények, a tehetséges munkaerő megtartásának nehézségei. Hogyan lehet egy cég munkáltatóként sikeres a munkaerőpiaci versenyben? Hogyan lehet a meglevő és potenciális munkavállalók számára vonzó képet kialakítani? Stratégiai szempontok és konkrét, gyakorlati javaslatok és terítékre kerülnek a szakértőtől.

„Hatékony belső kommunikáció és HR adminisztráció-automatizálás chatbottal”

A munkavállalók a magánéletben mobiltelefonos csevegő alkalmazásokkal kommunikálnak ismerőseikkel. A munkatársaikkal csoportokat hoznak létre a közösségi médiában az információcseréhez. A vállalat mindeközben hogyan tájékoztatják a dolgozóit? Gyakran még faliújság, nyomtatott kiadványok, vagy szólánc útján! Ideje, felzárkózni a dolgozók modernitásához, a chatbot technológia alkalmazásával!