A vásárhelyi judósok is fát ültettek a Judo Világnapján

A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) a Judo Világnapja alkalmából (Október 28., a judo alapítója, Jigoro Kano születésnapja) minden évben megfogalmaz egy célt. Idén faültetésre buzdította a világ meglehetősen népes judós közösségét.

A Hód Judo SE szintén tiszteletét fejezte ki a Judo Világnapján és a hódmezővásárhelyi közösség, gyerekek és szüleik családosan vettek részt a faültetésen. A Hód Judo SE lehetőséget kínál minden sportolni vágyónak 4 éves kortól és büszke arra, hogy vannak olyan családok, ahol a gyerekek mellett a szülők is lejárnak edzeni és az elmúlt évek alatt egy összetartó közösség alakult ki. Olimpiai sportág lévén nem titkolt cél persze az se, hogy a versenyezni kívánó fiatalok is próbára tehessék magukat korosztályuk megmérettetésein, amiben a reményeik szerint a jövőben a város is támogatja majd őket.

A vásárhelyi judósok is fát ültettek a Judo Világnapján 9

Az egyesület reménységei, Ocsák Soma Zénó és Ocsák Nimród Zsombor is kivették a részüket a faültetésen, akik pályafutásuk mindhárom Magyar Bajnokságán felállhattak a Magyar Bajnoki dobogóra. Nimród nyerte az egyesület és városunk első magyar bajnoki érmét. Soma pedig Hódmezővásárhely első Magyar Bajnoka a sportágban, aki idén harmadszor jutott be a Magyar Bajnoki döntőbe és 2017 után 2019-ben is megnyerte súlycsoportja küzdelmeit. Az elmúlt két évben pedig a “Jó sportoló, jó tanuló díjat” is átvehette. A fiúk idén áprilisban mindketten megnyerték súlycsoportjukban Európa egyik legnagyobb utánpótlás versenyét is az U13-as korosztályban (a Budapest Kupán 27 ország 225 klubjából 1700 fő feletti indulólétszámot regisztráltak) és a többi ifjú hód versenyzőtársukkal együtt nap mint nap szövögetik további álmaikat.

A vásárhelyi judósok is fát ültettek a Judo Világnapján 2

A Hód Judo SE közössége ezúton is köszöni mindazok segítségét, akik hozzájárultak, hogy hétfőn elültethessenek mintegy 35 db fát az új-kishomoki játszótéren a Judo Világnapja alkalmából.

A vásárhelyi judósok is fát ültettek a Judo Világnapján 1 A vásárhelyi judósok is fát ültettek a Judo Világnapján 3 A vásárhelyi judósok is fát ültettek a Judo Világnapján 4 A vásárhelyi judósok is fát ültettek a Judo Világnapján 5 A vásárhelyi judósok is fát ültettek a Judo Világnapján 6 A vásárhelyi judósok is fát ültettek a Judo Világnapján 7 A vásárhelyi judósok is fát ültettek a Judo Világnapján 8 A vásárhelyi judósok is fát ültettek a Judo Világnapján 10 A vásárhelyi judósok is fát ültettek a Judo Világnapján 11 A vásárhelyi judósok is fát ültettek a Judo Világnapján 12