Októberben kezdi meg munkáját a Nemzeti Népegészségügyi Központ

Örömmel fogadunk mindent, ami a betegek gyógyulását, az egészség megőrzését szolgálja. Reméljük, ez nem csak egy az üres ígéretek közül: “a város olyan hatékonyan fogja megszervezni a járóbeteg-ellátást, hogy a várólisták két hét alá csökkennek” – idézett, majd reagált a Fidesz vásárhelyi csoportja közösségi felületén a pénteken megjelent cikkünkre, mely arról szólt: önkormányzati kezelésbe venné a polgármester a járóbeteg-ellátást Vásárhelyen.

A hivatalos közösségi oldalukon megosztott néhány gondolatot alább változtatás nélkül közöljük:

“Örömmel fogadunk mindent, ami a betegek gyógyulását, az egészség megőrzését szolgálja. Reméljük, ez nem csak egy az üres ígéretek közül: “a város olyan hatékonyan fogja megszervezni a járóbeteg-ellátást, hogy a várólisták két hét alá csökkennek”. Ismert tény azonban, hogy Vásárhely polgármestere rendelkezett egy egészségügyi vállalkozással, ami iránt jelentős érdeklődés mutatkozott, mégsem tudta hosszú távon működtetni, tevékenységét megszüntette.
Ha ez a város szintű egészségügyi ellátás sem sikerül, akkor mi fog történni? A vásárhelyi betegellátást is megszünteti?”

Fotó: Illusztráció