Léggömböket engedtek a magasba Ricsi és Milán emlékére

Léggömbökkel, mécsesekkel, virággal, angyalkás fényfüzérrel, piros Ladával és sok-sok könnyel emlékeztek a családok és barátok pénteken késő délután, fél 6 előtt a kakasszéki vasúti átjáróban Milánra és Ricsire, a két 18 éves fiúra, akik egy évvel ezelőtt azon a helyszínen élték meg utolsó másodperceiket.

Egy évvel ezelőtt történt a kakasszéki vasúti átjáróban az a tragédia, amiben négyen vesztették életüket, egy házaspár és a hátul ülő két fiatal felnőtt, a házaspár ikerlányainak szerelmei. A szülők orosházi kórházban lévő lányainál jártak látogatóban. A baleseti vizsgálat máig nem zárult le, de úgy tudni, az autó a működő fénysorompó és félsorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínre. A személygépkocsit a Vásárhely felől érkező vonat oldalról telibe kapta. Mind a négyen azonnal meghaltak.

Léggömböket engedtek a magasba Ricsi és Milán emlékére 1

A baleset helyszínénél kialakított emlékhelynél gyülekeztek 17 óra előtt a gyászoló családtagok és barátok. Egy fiú a síneken elsétált arra a helyre, ameddig a vonat eltolta az autó roncsát. Talán választ várt a miértre, amit soha nem tud már meg senki. Ricsi és Milán volt osztálytársai egy piros Ladát állítottak az emlékhely mellé, mert Milán imádta a Ladákat, a Ladacrosst.

Mécsesek, virágok, angyalkás fényfüzér került az emlékhelyre. Kék és fehér léggömbökre írták fel Ricsi és Milán nevét, amit a fél hat előtt a vasúti átjáróban átrobogó vonat érkezésekor engedtek fel a magasba.

Forrás: delmagyar.hu