Újabb előadást tartanak Vásárhelyen az EVP esték keretében

Az EVP Egészségfejlesztési Iroda Lelki elsősegélynyújtó képzést indít, mellyel a pedagógusokat, egészségügyi dolgozókat, szociális szféra dolgozóit, ügyintézőket igyekszik megszólítani, akik munkájuk során nehéz emberi helyzetekkel, segítséget kérőkkel találkoznak.

A képzést tehát mindazoknak ajánljuk, akik szeretnének hatékonyan segíteni közösségükben, munkahelyükön vagy családjukban a krízisben lévőknek.A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 39,99 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével.A projekt kódszáma: EFOP.1.8.20-17-2017-00037

A lelki problémák sokszor egy átmeneti, kritikus időszakot, úgynevezett krízist okoznak, amely során sokakban akár az önkárosítás gondolata is fölmerülhet. Az öngyilkosság témaköre azonban még ma is sokszor tabunak számít, pedig az öngyilkosságról gondolkozó személy előzetesen szinte mindig jelzi ezt a szándékát közvetlen környezetében. Néhány egyszerű eszközzel hatékonyan segíthetünk a krízisben lévőknek, s megelőzhetjük a tragédiát.Ebben segít Lelki Elsősegélynyújtó képzésünk, ahol a részvevők megtanulhatják, hogy hogyan segíthetnek a krízisek esetén. A lelki elsősegélynyújtó képzést szakképzett mentális egészségfejlesztő pszichológus vezeti, mely egy másfél órás elméleti előadásból és egy másfél órás gyakorlati részből áll.

A képzések helyszíne: CSMEK, 6800 Dr. Imre József u. 2. L épület, Hódmezővásárhelyi EFI Iroda, Tréning terem.A csoportokat 6 fő jelentkezőtől indítjuk és maximum 12 fős létszámmal zajlanak.További információ:A képzésen való részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, melyet a +36 62/532-368-as telefonszámon, azefi-hodmezovasarhely@evp.huemail címen vagy személyesen az irodában lehet megtenni.

Forrás: EVP Egészségfejlesztési Iroda