Átvette a Hagymatikum Az Év Regionális Fürdője díjat

Mintegy hétezer szavazattal nyerte meg a szavazást a Hagymatikum, olyan nagy múltú fürdőket maga mögé utasítva ezzel, mint Gyula vagy épp Hévíz.

Mint Sánta Tibor elmondta: Az Év Fürdője szavazás egy országos szimpátiaszavazás, amelyre a voksokat egy weboldalon lehetett leadni, a megmérettetésen pedig közel kétszáz fürdő indult, három kategóriában, hiszen a fürdők nagyon eltérő adottságokkal rendelkeznek. A legnagyobb kategóriában szerepelnek, az országos, nemzetközi hírű fürdők, az év regionális fürdője kategóriában azok, amelyek egy-egy régióból vagy megyéből nyerik a látogatóik nagyobb részét, ebben a kategóriában szerepelt a Hagymatikum is, illetve a legkisebb fürdőknek a helyiek kedvenc fürdője kategóriáját hozták létre.

– Több mint 150 000-en adták le szavazatukat, ebből a Hagymatikum hétezer szavazatot szerzett meg, ezzel megnyerte a saját kategóriáját, viszont nagyon fontos az az eredmény is, hogy országosan is a negyedik legtöbb szavazatot szerezte meg, csak Az Év Fürdője-győztes Harkány, Hajdúszoboszló és Zalakaros előzte meg, és olyan fürdőket utasított maga mögé, mint mondjuk Gyula, Sárvár vagy Hévíz. Nagyon nagy múltú és nagy vendégszámmal rendelkező fürdőknél is jobb eredményt ért el – hangsúlyozta Az Év Fürdője szavazás főszervezője, aki szólt a hazai termálvíz-kincs fontosságáról, amely mennyiségében és minőségében is nagyon jó, a szavazás létrehozásával pedig szerették volna a fürdőkre ráirányítani az emberek figyelmét.

Mint Sánta Tibor közölte, a nyertes Hagymatikum viselheti Az Év Regionális Fürdője címet egy évig, és a termalfurdo.hu-n is hirdetési lehetőséghez jut ez által a fürdő.

Átvette a Hagymatikum Az Év Regionális Fürdője díjat 1

A sajtó érdeklődésére a szavazás főszervezője azt is elárulta, még a szavazás megszervezése előtt volt utoljára a Hagymatikumban. – Már eléggé vártam, hogy ide el tudok hozni egy díjat, mivel az egyik kedvenc fürdőm az országban – emelte ki Sánta Tibor.

Gergely Gábor rámutatott arra, mekkora munka is volt ennek kapcsán kollégái részéről, hiszen három hónapon keresztül a helyszínen próbálták szavaztra buzdítani az embereket, illetve az online felületeiken is hirdették a szavazást.

– A szavazatok száma alapján azt mondom, hogy aktívak voltak a helyiek, de ahhoz, hogy ilyen eredményt elérjünk, nagyon fontos, hogy országosan is sokan úgy gondolják, hogy igen, ez a fürdő méltó erre az elismerésre – hangsúlyozta az igazgató, aki kiemelte a fürdő marketing csapatának és minden ott dolgozónak munkáját, továbbá örömét fejezte ki a díj kapcsán.

– Bejártuk már Európát, az országot, láthatjuk, hogy hol a helyünk, és úgy gondolom, hogy igenis az első helyen kell említsük, bármilyen szinten is beszélünk magyar turisztikában a Hagymatikumról – emelte ki Gergely Gábor.

Átvette a Hagymatikum Az Év Regionális Fürdője díjat 2

Forrás: makohirado.hu