Rózsa Luca Sára tartott tárlatvezetést a Tornyai-múzeumban 9

A tavalyi Vásárhelyi Őszi Tárlat Fiatal Festők Nívódíjával elismert alkotója, Rózsa Luca Sára mutatta be a Tornyai János Múzeumban látható önálló tárlatát a Magyar Festészet Napja programsorozat eseményét felkereső látogatóknak – ismertette Arany-Tóth Attila, közönségkapcsolati munkatárs.

A művész – aki résztvevője a városban most zajló XX. Hódmezővásárhelyi Festőszimpóziumnak – mesélt alkotói folyamatairól, s arról, miért is lett a kiállítás címe Thy will be done.

Rózsa Luca Sára tartott tárlatvezetést a Tornyai-múzeumban

Rózsa Luca Sára tartott tárlatvezetést a Tornyai-múzeumban 1

– Az emberiség történetének konstans jelensége a vallás, amely életünknek magasabb szintű keretet biztosít – fogalmazta meg Rózsa Luca Sára, hozzátéve, a Thy will be done a Miatyánk angol formájában a Legyen meg a te akaratod-nak megfelelő sor, jelezvén, hogy a hívő ember elfogadja a felett álló erő akaratának beteljesedését.

Rózsa Luca Sára tartott tárlatvezetést a Tornyai-múzeumban 2

Rózsa Luca Sára tartott tárlatvezetést a Tornyai-múzeumban 3

A festő képi világának építkezéséről elmondta, megidézi a reprezentatív portréfestészetet, a reneszánsz és a barokk látásmódját, azonban alakjai nem valós személyek. Munkája során nem használ fényképet, vagy modellt, kizárólag gondolatait viszi vászonra, a figuráinak nincs arca, neme, egyetlen rasszhoz sem tartoznak, így alkalmasak általánosan érvényes gondolatok megjelenítésére.

Rózsa Luca Sára tartott tárlatvezetést a Tornyai-múzeumban 4

Rózsa Luca Sára tartott tárlatvezetést a Tornyai-múzeumban 5

A kiállítás 2019. november 10-ig, keddtől vasárnapig 10 és 17 óra között várja látogatóit.

Rózsa Luca Sára tartott tárlatvezetést a Tornyai-múzeumban 6

Rózsa Luca Sára tartott tárlatvezetést a Tornyai-múzeumban 7

Rózsa Luca Sára tartott tárlatvezetést a Tornyai-múzeumban 8