Új csúszdaparkkal és kempinggel gazdagodik a vásárhelyi strand

Az itt élőknek nem kell végre Szentesre vagy Orosházára járniuk, ha vízi csúszdázni akarnak. Amennyiben városkártyát váltanak, busszal ingyen mehetnek a vásárhelyi strandra, ahová ráadásul kedvezményes áron léphetnek be úszni és csúszni.

Október 13-án a hódmezővásárhelyi választók egyértelmű felhatalmazást adtak Márki-Zay Péternek és csapatának, hogy végrehajtsa a választási kampányban felvázolt és részletezett ígéreteit. A városvezetőnek kényelmes többsége van a testületben, vagyis semmi akadálya annak, hogy megvalósítsa programját. A következő időszakban portálunk is bemutatja, mindezek tükrében milyen változásokra számíthatnak a város lakói.

Márki-Zay ígéreteiből kiderült:

nagyszabású és látványos strandfejlesztésre készülhetnek a hódmezővásárhelyiek már a jövő évtől, ami nemcsak az itt élők komfortérzete szempontjából örömhír, de jótékony hatással lehet az idegenforgalomra is.

Új csúszdaparkkal és kempinggel gazdagodik a vásárhelyi strand 1

„Új csúszdapark és kemping építésével megszüntetjük a városi strandfürdő lemaradását a környező településekhez képest, fejlesztjük a gyógyászati szolgáltatásokat, javítjuk a biztonságot és a tisztaságot”

– olvasható a Szabadon Fejlődő Vásárhely Programjában.

A polgármester október 9-i Facebook-videójában úgy fogalmazott, már 2020-tól komoly beruházásokat tervez a strandon, melyek révén tisztává, biztonságosabbá és népszerűvé szeretné tenni a város „évtizedek óta elhanyagolt kincsét”. Számításai szerint az új víztisztító berendezés üzembe helyezésével évi 100 millió forintot tud megtakarítani Vásárhely, ebből kívánja finanszírozni a fejlesztéseket.

„Vállaljuk, hogy a következő években egy három csúszdából álló csúszdaparkot fogunk elkészíteni a strandon, és visszaállítjuk a kempinget”

– jelentette ki ominózus bejelentkezésekor. Az új kempinget egyébként a strand délkeleti fás-erdős részére ígéri Márki-Zay (korábban mindenkit megnyugtatott: nem kell majd fákat kivágni a projekt kapcsán), aki azt várja, a csúszdapark jelentősen növeli majd a strand látogatottságát és bevételeit.

Márki-Zay a vásárhelyieknek beígért csomagjában az is szerepel, hogy

bevezetik a fix havi díjazású városkártyát, melynek birtokosai árengedménnyel látogathatják majd a modern, bővített vásárhelyi uszodát és strandot is. Ahová pedig busszal ingyen utazhatnak majd kedvezményesen úszni és csúszni.

Korábban írtuk:

Ingyenes lesz a tömegközlekedés Hódmezővásárhelyen

Illusztrációk: pixabay.com és datekla.eu (a második fotó: Szentes)