Megzavarták Orbán Viktor parlamenti felszólalását

Hadházy Ákos bukott LMP-s, jelenleg független parlamenti képviselő hazugságokkal teleírt táblával próbálta megzavarni Orbán Viktor kormányfőt a napirend előtti felszólalása közben a parlamentben.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke Hadházy akcióját látva azt mondta, ezen a pulpituson egy több mint 100 éves golyónyom árulkodik az ellenzéki felelőtlenségről, ostobaságról, hazafiatlanságról. Ezt még a kommunisták sem tüntették el, mert ők is érezték valahol, hogy ennek van jelentősége.

Arra kérte az ellenzéki képviselőket, hogy a választási vereségből ne azt a következtetést vonják le, hogy ugyanaz “az agresszív háborús politika” a célravezető, amit idáig folytattak. Arra kérte őket, tartsák be a házszabályt, ne csináljanak cirkuszt a parlamentből.

Kövér László azt is kérte, hogy aki erre nem képes, forduljon szakemberhez segítségért. A házelnök végül megfeddte a magáról megfeledkező Hadházyt.

Orbán Viktor természetesen elmondta beszédét.

A volt LMP-s Hadházytól nem áll távol a provokáció és az erőszak. Ő az, akivel még tavaly összeverekedett a párttársa, Sallai R. Benedek. Azelőtt földvásárlási botrányba keveredett, korábban pedig arról írtunk, hogy egy kisgyerekes családot is terrorizált.

De ő az is, aki korábban “pókemberként” bóhóckodott az MTVA székházában ellenzéki képviselőtársainak társaságában.

A mai ülésen egyébként Hadházy már a helyére ülve sem nyugodott meg.

Óriási felháborodást keltett, hogy trágár szöveget írt meg előre egy táblára. Ráadásul a magasba tartotta azt a képviselőtársai között.

Forrás: origo.hu
Fotó: Magyar Hírlap – Hegedűs Róbert