Nyolcadik alkalommal rendezik meg Hódmezővásárhelyen a Kriko Kupát

A Kristó Endre vezette hódmezővásárhelyi Kriko Gym immár nyolcadik alkalommal szervezi meg a Kriko Kupa néven futó sporteseményt a városban. A rangos viadalra október 27-én kerül sor.

A Kriko Kupa kétségtelenül az ország egyik legkiemelkedőbb sportrendezvényévé nőtte ki magát az elmúlt években, ezt pedig jól bizonyítja, hogy az idei éveben immár nyolcadik alkalommal rendezik meg, a versenynek pedig rendszerint most is a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ ad otthont.

2019-ben is három kategória köré csoportosul maga az esemény, ami azt jelenti, hogy nem csupán egy regionális tehetségkutatónak és a HBPF nemzeti bajnokságának számít a kupa, hanem most is a világbajnoki kvalifikáció színterévé válik, ahonnan a legjobbakat egyenes út vezeti dél-koreai világverseny irányába.

Az október 27-én, vasárnap megrendezendő Kriko Kupán több mint 5 millió forintnyi jutalmat, értékes tárgynyereményeket osztanak szét azok között, akik megmérettetik magukat, és a legjobban teljesítenek. A férfiak és nők körében egyaránt népszerű, több alcsoportos megmérettetésre október 21-ig van lehetőségük jelentkezni a sportolóknak.

Kristó Endre, a Kriko Gym vezetője és egyben a rendezvény megálmodója a következőképp nyilatkozott az eseményről.

„Végtelenül nagy örömmel tölt el, hogy a nyolc évvel ezelőtt megálmodott esemény itt, Hódmezővásárhelyen ilyen színvonalas és nagyszabású programmá nőtte ki magát. A Kriko Kupa az idei évben három határon is átível. Az pedig külön csodálatos egy érzés, hogy a testépítés az évek során nem csupán a férfiak, hanem a nők körében is egyaránt népszerűvé vált. A versenyen részt vevők rendszerint alázatos, kitartó és tehetséges sportolókból tevődnek össze, akik nem csupán a megmérettetés, hanem önmaguk fejlesztése céljából is boldogan állnak színpadra. Természetesen mint ahogyan eddig minden évben, 2019-ben is versenybe szállnak majd a Kriko Team tagjai. Idén közülük négyen döntöttek a versenyzés mellett. Megtisztelő és szívmelengető, hogy Hódmezővásárhely közel egy évtizede minden ősszel központi szerepet tölt be ebben a sportágban a Kriko Kupának köszönhetően. Célunk továbbra is, hogy évről évre egyre színvonalasabb rendezvényt szervezzünk, amely olyan keretet biztosít a versenyzők számára, ahol a öröm a versenyzés.”

Nyolcadik alkalommal rendezik Hódmezővásárhelyen a Kriko Kupát 1

Az érdeklődők számára a belépő 2500 forint, a 14 éven aluliak számára azonban ez mindössze 500 forint.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak. A versenyszámokkal kapcsolatos tudnivalók az alábbi plakáton tekinthetőek meg.

Nyolcadik alkalommal rendezik Hódmezővásárhelyen a Kriko Kupát

A szervező mindemellett a beszélgetés végén azt is kiemelte, hogy az ezt megelőző őszi versenyszezon a hódmezővásárhelyi Kriko Team számára úgy a versenyekben, mint a sikerekben gazdag egy időszak volt, amelyre a felkészülés gyakorlatilag már az év elején kezdetét vette. Szélné Rózsa Andrea, Tánczos Hanna, Horváth István és Szemenyei László kitartó munkája az év végéhez közeledvén édes gyümölccsé érett.

Nyolcadik alkalommal rendezik Hódmezővásárhelyen a Kriko Kupát 2

Eredmények:

Szeptember 21-én a PRO NUTRITION GRAND PRIX versenyen, a romàniai Désen Szemenyei László a Classic Bodybuilding kategóriában első helyen végzett.

Ezt követően a szeptember 28-án megrendezett PCA VITAFLEX GB. versenyen, amelyre Budapesten került sort Szélné Rózsa Andrea, Tánczos Hanna és Horváth István képviselte a Kriko Teamet, ahol Andrea és István első, míg Hanna második helyezést értek el az adott kategóriájukban.

Majd október 5-én a BODYSPORT KUPA NAC, WABBA szövetség világbajnoki kvalifikációján, amelynek szintén a főváros adott otthont, ahol Andreán kívül, aki negyedik lett, a másik két testépítő a dobogó tetejére állhatott, és nem volt ez másként az elmúlt hétvégén, október 12-én sem, a FITPARÁDÉ LOUIS KONCZ CLASSIC versenyen, amit ugyancsak Budapesten rendeztek meg.

A zárszó tehát mindegyiküknél 2019-ben az október 27-én megrendezésre kerülő, saját szervezésű Kriko Kupa lesz. Amelynek legfőbb kihívása kétségkívül a hazai terepen való, újfent kimagasló szereplés lesz a legnagyobb tétje.

Fotó: Gémes Sándor/Kristó Endre
Borítókép: Archív