Megváltozott a helyi és helyközi buszjáratok menetrendje és útvonala Vásárhelyen!

Márki-Zay Péter megígérte, és meg is kapta a felhatalmazást, hogy megvalósítsa programját.

Október 13-án a hódmezővásárhelyi választók egyértelmű felhatalmazást adtak Márki-Zay Péternek és csapatának, hogy végrehajtsa a választási kampányban felvázolt és részletezett ígéreteit. A városvezetőnek kényelmes többsége van a testületben, vagyis semmi akadálya annak, hogy megvalósítsa programját. A következő időszakban portálunk is bemutatja, mindezek tükrében milyen változásokra számíthatnak a város lakói.

Az újraválasztott polgármester egyik hangsúlyos ígérete az volt, hogy ingyenessé teszi Hódmezővásárhely tömegközlekedését. Márki-Zay ezt a választás éjszakáján az MTI-nek adott nyilatkozatában is megerősítette, mondván, egyik első lépése lesz a tömegközlekedés díjmentesítése.

A politikus ezt egy városkártya bevezetésével kívánja elérni, melynek birtokosai nemcsak a helyi buszokat használhatják majd ingyenesen, hanem egyéb kedvezményekben is részesülnek (pl. a vásárhelyi strandon és kulturális intézményekben).

Márki-Zay szeptember 30-i élő videójában azt mondta: régóta találgatják, milyen irányban lehetne fejleszteni a helyi tömegközlekedést, mivel „szinte üresen közlekednek” a vásárhelyi buszok. A polgármester szerint ennek oka, hogy az itt élők többségének megfizethetetlen a bérlet vagy a 210 forintos vonaljegy. A változtatásának célja tehát egyrészt a buszok kihasználtságának növelése, másrészt az, hogy a vásárhelyieknek ne kelljen fizetniük a helyi járatokon.

A városvezető elképzelése és ígérete szerint „jelképes havi fix díjazás” ellenében lesz majd igénybe vehető a városkártya, ami az ingyenes tömegközlekedést is biztosítja Vásárhely lakosságának.

A polgármester a kampány során több alkalommal kifejtette: a helyi tömegközlekedésben mindösszesen körülbelül 10 millió forint bevételt jelentenek az itt élők bérlet- és jegyvásárlásai, szerinte ezt a kieső összeget nem lesz nehéz pótolni.

Vagyis vége a gyalogtúráknak és a kerékpárkoptatásnak: nem kell már sokat várni, és ingyenesen pattanhatunk a vásárhelyi buszokra!

Fotó: Illusztráció