Pazar zenei élményben részesültek a vásárhelyiek

Pazar zenei élmény részesei lehettek azok, akik ellátogattak a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann közös koncertjére a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A Jazzkivánságműsor –magyarul című lemez bemutatóján a legnagyobb hazai slágerek csendültek fel, csak egy kicsit másként, hiszen a pop és a rock dalok is jazz stílusban hangoztak el. Ez azonban a közönséget egyáltalán nem gátolta abban, hogy teli torokból énekeljen.

A Sárik Péter Trió fontos misszójának tartja, hogy megismertesse és népszerűsítse a jazz műfaját hazánkban. Ennek érdekében már korábban megjelent két angol nyelvű, válogatás albumuk, amelyek sikerén felbuzdulva tavaly elkészült a harmadik is, Jazzkívánságműsor-magyarul címmel. A koncepció nem változott: kizárólag a közönség kérését figyelembe véve a legnagyobb – jelen esetben- hazai slágereket a jazz tipikus formajegyeivel felruházni és megszólaltatni. A megvalósítás csupán egy kis korrekcióra szorult, ugyanis most is bebizonyosodott, hogy a magyar ember sírva vigad, ezért a dalkérőket arra kellett biztatni, hogy ne csak a balladákat és a szomorú számokat részesítsék előnyben, mert siratólemezt nem akartunk- hangsúlyozta a formáció vezetője, Sárik Péter.

Pazar zenei élményben részesültek a vásárhelyiek 1

Végül nagyon változatos lett a zenei paletta, amely tolmácsolását nem is lehetett volna másra bízni, mint a számtalan műfajban otthonosan mozgó, igazán színes egyéniségű Falusi Mariannra. Imádom az együttes valamennyi tagját, mert úgy tudnak játszani, hogy az döbbenet és fantasztikus energiákat képesek működtetni a színpadon- nyilatkozta Falusi Mariann. Egy évtizedes közös munka fűzi össze az énekesnőt a csapattal, ezért most sem volt kérdés, hogy ezt a zenei anyagot is együtt készítik el. Falusi Mariann azt a feladtot kapta a fiúktól, hogy a kiválasztott dalok sajátosságait tartsa meg, ugyanakkor tegye bele saját magát is. Ennek szellemében hangzott el többek között a Quimby megunhatatlan Most múlik pontosan című eposza, a Magna cum laude Vidéki sanzonja, vagy a Tankcsapda Mennyország tourist slágere, és a lista szinte végtelen. Falusi Mariann szerint minden átkonvertálható mindenre, nincs olyan, hogy klasszikus zene, csak zene van. Ahogyan fogalmazott: a jazz egyfajta szabadságot jelent számára, amikor az ember megengedheti magának, hogy azt csinálja, amit akar, persze az adott műfaj keretien belül.

Pazar zenei élményben részesültek a vásárhelyiek 2

A zongoránál Sárik Péter, a doboknál Gálfi Attila, míg a nagybőgőnél a helyi gyökerekkel büszkélkedő Fonay Tibor brillírozott. Fonay Tibor kiemelte: számára különleges érzés a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadán állni, mert nagyon ritkán van lehetősége idehaza játszani. Hozzátette: Hódmezővásárhelyről a Sárik Péter Trióig nagyon kalandos út vezetett, de jelenleg pályája legbiztosabb bázisát éppen ez a csapat jelenti. Mint elmondta: sokféle stílus van jelen életében, ám a jazzt nemcsak hivatásnak, de nagy szerelemnek is tartja.

Az örömzenélésben az ötödik partner is kitett magáért, vagyis a kórussá avanzsált vásárhelyi közönség, amely a ráadások ráadását is együtt énekelte a Falusi Mariannal kiegészült Sárik Péter Trióval.

Pazar zenei élményben részesültek a vásárhelyiek 3

Forrás: Bessenyei Ferenc Művelődési Központ