Újabb polgármester-választást nyert a Fidesz

Holnap reggel 6 órakor kezdődik az önkormányzati választás, dönthetünk a városok polgármestereiről, önkormányzati képviselőiről, valamint a megyei közgyűlés összetételéről.

Vadász Csaba, a Csongrád Megyei Területi Választási Iroda vezetője a Rádió 7-nek elmondta, hogy aki korábban, az előzetesen megadott határidőig kérte nemzetiségi névjegyzékbe vételét, holnap a nemzetiségi önkormányzati választáson is részt vehet. Hozzátette: szavazni reggel 6 és este 7 óra között lehet, a szavazóköri névjegyzékbe vételről előzetesen kiküldött értesítőn megadott szavazókörben. Közlése szerint aki választ, magával kell vinnie lakcímkártyáját és érvényes személyazonosító igazolványát vagy útlevelét, vezetői engedélyét.

A régi, papíralapú személyi igazolvány lakcímkártya nélkül is érvényes. Vadász Csaba szólt arról is, hogy az átjelentkezési kérelmek benyújtási határideje október 9-e volt, ám csak az jelentkezhetett át, akinek lakcímkártyáján szerepelt a bejelentett ideiglenes lakcíme. Ők tartózkodási helyükön is szavazhatnak vasárnap. Mozgóurnát változatlanul a szavazás napján déli 12 óráig lehet igényelni.

Vadász Csaba erről részletesen így beszélt: „A szavazatszámlálás minden szavazókörben egyből a zárás után, tehát este 7 óra után egyből megkezdődik. Az eredmények folyamatosan várhatóak. Tehát, ha nem lesz komolyabb fennakadás, akkor viszonylag rövid időn belül, egy-két órán belül már nem hivatalos eredményeket lehet megtalálni. A valasztas.hu honlap folyamatosan frissülve fogja kiszolgálni az érdeklődőket információval. Este kilenc-tíz óra körül már nem hivatalos eredményeket tudni fogunk.”

Forrás: Radio7.hu