Negyedszer kerékpározott el a Vajdaságba Kiss Antal 1

A vásárhelyi polgármesteri hivatal rendésze, Kiss Antal idén negyedszer kerekezett el Hódmezővásárhelyről vajdasági szülőfalujába, Szilágyiba. Ilyenkor édesanyját, ismerőseit látogatja meg és elmegy a búcsúba.

– Három éve, 2016-ban kezdődött, mikor sikerült vennem egy minőségi kerékpárt, és elhatároztam, elbiciklizek szülőfalumba, a vajdasági Szilágyiba. Az idei volt a negyedik túrám – mondta a vásárhelyi polgármesteri hivatal 57 éves rendésze, Kiss Antal. Elárulta, mikor felesége meghallotta, mire készül, közölte vele, hogy nem normális.

– Csak viccből mondta, azóta is támogat mindenben. Mikor először nekivágtam, Szegednél elfáradtam, és azon morfondíroztam, visszafordulok. Arra gondoltam, igaza lehet az asszonynak: nem vagyok normális. Végül úgy döntöttem, nem állok meg. Akkor fogadtam meg, amíg bírom, minden évben megteszem ezt az utat – emlékezett Antal. Mindig augusztus vége felé pattan kétkerekűjére, mert akkor tartják Szilágyiban a búcsút. Meglátogatja édesanyját, felkeresi barátait, és a mulatságot sem hagyja ki.

– A zenekarok megismertek és köszöntöttek. Felfrissítettem magam malátakoktéllal – mesélte nevetve. Hozzáfűzte: valójában Apatinban, a sörgyár melletti kórházban született, és úgy fogalmazott, „biztosan ezért szeretem a sört”.

– Idén augusztus 22-én indultam és aznap éjszaka érkeztem meg. Oda az út 189 kilométer volt, visszafelé kicsit tekeregtem, így lett összesen 460. A visszaúton tavaly és idén is az eső ért utol. Beázott a kilométerszámláló, engem a köpeny megvédett. Augusztus 27-én, kedden értem haza – közölte Kiss Antal. Visinka Jenő zombori festőművész ajándékkal készült neki, de mivel hamarabb indult a tervezettnél nem tudta átvenni. – Nem baj, majd jövőre elkerekezek érte – mondta.

Forrás: delmagyar.hu