Lázár János: nem bohóckodás Makó képviselőjének lenni!

A makói Fidesz egyik lakossági fórumára sokadjára, önszántából provokálni érkezett az egyik ellenzéki képviselőjelölt, majd mikor meglátta, hogy videózzák, pofozkodni akart. A térség országgyűlési képviselője szerint pont ez az a stílus, amire semmi szükség a makói képviselőtestületben.

A 8. választókörzetben Csermák Szilviát indítja a makói Fidesz, a képviselőjelölt mai fórumán Farkas Éva Erzsébet beszámolt arról a programról, amelyet a városnak ajánl a kormánypárt helyi szervezete. A polgármester kitért arra is, hogy ma Makó jövője a turizmusban rejlik, ám mint kiemelte, ha a kormány 2014-ben nem vállal át mintegy 5,2 milliárd forint adósságot a várostól, valószínűleg már rég be lehetett volna zárni a fürdőt.

A fórumon részt vett a térség országgyűlési képviselője is, aki arra kérte a résztvevőket, támogassák Farkas Éva Erzsébetet, mert a polgármesterjelöltek közül egyedül ő alkalmas arra, hogy a város a jövőjét előre vigye. Mint elmondta, a polgármester asszony egyik legjobb erénye, hogy a 2014-es, szoros választás után sem a harcot folytatta tovább, hanem lezárni igyekezett a vitákat, ezért „ha Farkas Éva Erzsébet nyer, akkor senki nem veszít”.

Lázár János arra is felhívta a figyelmet, hogy 2014 előtt nagyon kevés alkalom volt a hasonló típusú találkozásokra, olyan városvezetés volt, aki nem feltétlenül kereste a választópolgárokkal a találkozást, mert úgy gondolta, hogy ő minden kérdésre tudja a választ, ezzel szemben Makónak olyan vezetése van most, amely fontosnak tartja a lakossággal való kapcsolattartást, és ez az egyik legfontosabb változás.

– Annak kell a várost vezetni, aki arra tud válaszolni, hogy milyen város legyen Makó 5-10 év múlva, aki tudja mi az irány. Aki csak a hatalmat akarja önmagában az méltatlan az emberek bizalmára. A hatalom az nem lehet cél, az csak egy eszköz a választópolgárok akaratának megvalósítására és képviseletére. – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy ebben válik el a különbség politikus és politikus között, van olyan, aki hatalmat akar, egzisztenciát akar, állást akar, és van olyan, aki valóban megpróbál segíteni az embereknek.

A lakossági fórumra már nem először érkezett provokálni Kiss Imréné, az egyik ellenzéki jelölt, aki egy szemtanú kommentje szerint ezúttal jól hallhatóan provokálni kezdte Lázár Jánost, majd nekitámadt Mágori Andrásnak is.

– Na, ez az a stílus, és ez az a hangnem, amire semmi szükség nincs ebben a közösségben. Ha valaki a város képviselőjelöltje akar lenni, az egyetlen ember ellen sem fordulhat. – mondta erről nem sokkal később a térség országgyűlési képviselője.

Kiemelte, nem szokott az ellenfélről beszélni, mert ő a saját jelöltjeik alkalmasságáról akarja meggyőzni az embereket, de az alapján amit most tapasztalt, fontosnak tartja nyomatékosítani, hogy Makónak higgadt, nyugodt embereket kell választania, olyan embernek, aki neki akar menni a másik képviselőjelöltnek a lakossági fórumon, nincs helye a képviselőtestületben.

– Ha semmi mást nem csinálnánk a következő években, akkor is 15 milliárd forintos fejlesztést le kell vezényelni. Nem bohóckodás Makó város képviselőjének lenni! – hangsúlyozta Lázár János.

Hozzátette: Botlik Anita körzetében is a város egyik bohóca indul, de nem Mikulást kell választani, hanem képviselőt, mert Marosvári Attila visszavonulása után ez a körzet fejlődhet az egyik legjobban, mert a városvezetés célja, hogy ne csak a kirakat, a belváros legyen szép, hanem a legszélső utcák is.

Forrás: Makohirado.hu