Kétszázmilliárd forintnyi fejlesztést ígér Vásárhelynek

Grezsa István önálló polgármesterjelölt szerint egyre többen vannak Hódmezővásárhelyen, akik a békét választanák az elmúlt másfél év békétlensége helyett.

Grezsa István polgármesterjelölt szerint egyre többen vannak Hódmezővásárhelyen, akik tiszta lapot nyitnának a város életében, és az elmúlt másfél év békétlensége helyett inkább a nyugalomra szavaznak. Pozitív kampányt ígért, és ezt tartotta is, annak ellenére is, hogy különösen az utóbbi hetekben sokszor rágalmazták, illetve terjesztettek róla álhíreket. Hangsúlyozta, túl kell lépni az alaptalan vádaskodásokon. Választási programjában csaknem 200 milliárd forint összértékű fejlesztést ígért Hódmezővásárhelynek, aminek jelentős része a következő öt évben megvalósulhat vagy elindulhat. A polgármesterjelölt erről is beszél a Délmagyarországnak adott interjújában. Kiemelte, jó néhány programpontja megvalósítására már most megvan az előzetes megállapodás. Ha sikerül békét teremteni a városban, a központi forrásokhoz is könnyebben hozzájuthat az önkormányzat.

– Hogyan élte meg a választási kam­pány időszakát?

– Amit egy választási kampányban meg lehetett tenni, megtettem. Egyfelől nyugodtan és derűsen dolgoztam végig az elmúlt heteket, másfelől elszomorít, hogy politikai ellenfeleim ontják a rágalmakat, álhíreket, amikkel megpróbálnak besározni. Nem igaz, hogy édesapám ügynök volt, és nincs negyedik gyerekem. A 75 év feletti betegek gerincvizsgálatának megtagadásáról szóló álhírt a kórház röntgenfőorvosa tisztázta. Nem fizetünk senkinek a rollerezésért. Ötszáz fiatal próbálta ki ezt a környezetbarát közlekedési eszközt, természetesen ingyen. Nekünk nem kell a fórumainkra résztvevőket vásárolni, de szavazatokat sem kell vennünk, mint ahogy már ezt is terjesztik. Túl kell lépnünk ezeken az alaptalan vádaskodásokon. Mára jóval többen vagyunk Hódmezővásárhelyen, akik békét akarunk, nem pedig a vitát folytatni.

– Nehéz volt tartani a kampányban a pozitív irányt?

– Igen. De hál’ istennek részben „ütésálló” vagyok, másrészt sokéves közéleti tapasztalattal rendelkezem. Az első perctől kezdve tisztában voltam azzal, hogy ez nem kisasszonyok focimeccse lesz.

– Számos fejlesztést, beruházást ígért a kampány során. Ha polgármesterré választják, lesz forrás ezek megvalósítására?

– Jó néhány programpontom megvalósítására már megvan az előzetes megállapodás. Ha sikerül békét teremtenünk, a központi forrásokhoz is könnyebben hozzájutunk. Közel 200 milliárd forintos fejlesztésre tettem ígéretet. Ennek nagy része a következő öt évben megvalósítható, illetve elindítható.

– Számos fórumot tartott az elmúlt napokban. Mik a tapasztalatai?

– Az elmúlt két hétben fordulat következett be. Egyre többen értik meg az október 13-i választások tétjét. Formálódni látszik az a többség, akikre vasárnap számítunk. De azt látni kell, hogy nem elég otthon fotelből szurkolni a sikerért. Ezért mindenkinek tennie kell, aki a béke és a fejlődés útját akarja választani Vásárhelyen. Ezért azt kérem, vasárnap mindenki fogja kézen és vigye el a rokonát, ismerősét, szomszédját a szavazóurnához.

Forrás: delmagyar.hu