Ezeknek a gyerekeknek egyszer még fogunk tapsolni a stadionba

Sportfelszereléseket kaptak a Szent István Általános Iskola futballosztályának diákjai péntek délelőtt. Az intézmény és a Hódmezővásárhelyi Futball Club között már többéves együttműködés van, amit a kis focisták egységes öltözéke is példásan mutat.

Már negyedik éve indít futballosztályt a Szent István Általános Iskola. Sportiskola lévén nagy hangsúlyt fektetnek a sportra és arra, hogy a diákok minél egészségesebben nőjenek fel. Egy olyan képzést alakítottak ki, melyben a gyerekek a heti öt edzésüket az iskolai tanórák keretén belül tudják végezni. „Ezeknek a gyerekeknek egyszer még fogunk tapsolni a stadionban” – mondta el Walterné Böngyik Terézia, az iskola igazgatója, utalva arra, hogy már most van olyan osztály, mely az Országos Diákolimpián rendkívül jól szerepelt.

Ezeknek a gyerekeknek egyszer még fogunk tapsolni a stadionba 2

„A szülői háttér nélkülözhetetlen a kiváló sportolók nevelésében. Ez egy háromlábú szék: az iskola, a szülők és az HFC. Vérszövetség van közöttünk, mindenről tud mindenki. Ami még erősíti a csapatszellemet, az az, hogy egész nap együtt vannak a gyerekek. Minden tanítási órán a pedagógusok úgy állítják be a tananyagot, hogy a futball központi szerepet töltsön be” – nyilatkozta az igazgató.

Ezeknek a gyerekeknek egyszer még fogunk tapsolni a stadionba 3

„Örömmel tölt el, hogy immáron négy évfolyamon működik a sportosztály. Ez körülbelül 70 gyereket jelent, azonban az iskola biztosít egy olyan lehetőséget is, hogy azok is foglalkozzanak a futballal, akik nem a futballosztályba járnak. Minden páratlan évfolyamot, tehát az első és harmadik évfolyamot egy komplett edző- és utazó felszereléssel ruházunk fel. Úgy gondolom, nem az a legfontosabb, hogy milyen értékű ez a csomag, hanem az, hogy ezzel még egységesebbek tudnak lenni” – fogalmazott Horváth Zoltán, a HFC elnöke.

Ezeknek a gyerekeknek egyszer még fogunk tapsolni a stadionba 1

A csomagban melegítő, edzőpóló, utazópóló, edzőnadrág és sportszárat is található. Körülbelül 22-24 ezer forint egy-egy csomag, ami nagy segítség a családoknak.

Ezeknek a gyerekeknek egyszer még fogunk tapsolni a stadionba 4