Benkő Zsolt: árkok helyett hidakat építsünk

Sajtótájékoztatót tartott Benkő Zsolt, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje pénteken Új-Kishomokon. Elmondta, hogy mindig a fejlődés pártján állt, és bízik abban, hogy a vásárhelyiek többsége úgy látja, a városnak a békés fejlődésre van szüksége.  

A sajtótájékoztató elején Benkő Zsolt köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt 13 évben támogatták és segítették munkáját. Sok olyan dologban tudtak előrelépni, ami fontos volt a lakóknak, és a jövőben is az a cél, hogy együtt építsék a várost és a külterületeket.

„Az elmúlt hetek tapasztalata azt mutatja, hogy az emberek első sorban a békés fejlődésre vágynak, és elegük van abból, hogy a város jelenlegi vezetése árkokat ásson a helyiek közé. Nekünk az a fontos, hogy hidakat építsünk a vásárhelyiek közé, és segítsük a fejlődést. Én mindig a rend és fejlesztés pártján álltam, úgyhogy ezt az irányt fogom képviselni a jövőben is. Ehhez természetesen arra van szükségem, hogy vasárnap minél többen elmenjenek szavazni, és támogassák, hogy Hódmezővásárhely a béke és fejlődés útjára lépjen” – fogalmazott a képviselőjelölt.

Benkő Zsolt rámutatott: nagyon fontos helyszínre hívta össze a sajtótájékoztatót. Az elmúlt években Kishomokon elvégezték a legfontosabb feladatot, amit a lakók kértek: elkészült a szennyvízcsatorna-beruházás. Ennek köszönhetően több száz ingatlan szennyvízelvezetése oldódott meg. 2015-16-ban a képviselő-testület és a polgármester úgy döntött, hogy kedvezményes telkek formájában kisgyermekes családokat segítenek. A 19 telekből 16 már gazdára is talált, egy új utcát, a Homokrózsa utcát létrehozva ezzel.

Benkő Zsolt elmondta, mindig is az volt a feladata, hogy a fejlesztési elképzeléseket a kőfalon túli területeken is meg tudják valósítani. Fontos célja a következő évekre nézve, hogy elérjék, ne legyen villamosítatlan tanya Vásárhely külterületén, folytatni tudják a külterületi földutak karbantartását, a Járható Vásárhely Program keretén belül minél több utcát újítsanak fel, illetve a közvilágítás fejlesztése, kiépítése is fontos a külterületeken.

A buszmegállók fejlesztése és a közösségi terek fejlesztése is szerepel a képviselőjelölt programjában. Új-Kishomokon lehetőségük lesz egy teljesen új közösségi teret megépíteni, közösségi házzal együtt. „Minden külterületi részen az lesz a feladatom, hogy a közösségi tereket fejleszteni tudjuk. Fontos, hogy azokból a szolgáltatásokból, amik a városban mindennaposak és elérhetőek, minél több legyen a külterületi kistelepüléseken is” – mondta el Benkő Zsolt, aki arra kér mindenkit, hogy menjenek el vasárnap, és szavazzanak Vásárhely békés fejlődésére.