Turisztikai kérdésekkel is fordultak Lázár Jánoshoz makói fogadóóráján

Vállalkozásindítás iránt érdeklődők is fordultak a térség országgyűlési képviselőjéhez ma délelőtt makói fogadóóráján, de emellett számos nehéz ügyben is segítséget kértek Lázár Jánostól.

A politikus – mint elmondta, illetve Czirbus Gábor Facebook-bejegyzése is tanúskodik róla – már hat órakor megérkezett Makóra, hogy az alpolgármesterrel körbenézzenek a városban, közben pedig egy lángost is megettek, majd 7 órától kezdődően várta a lakosságot az Országgyűlési Képviselői Irodában.

– Sokan jöttek különböző problémákkal, ma nehéz ügyek voltak soron: gyermekellátással, betegséggel kapcsolatos kérdések voltak, amikben segítséget kértek tőlem. Sok olyan család keresett ma meg, aki például beteg gyermeket nevel, és a gyermeknevelésben kért segítséget, támogatást – közölte Lázár János, továbbá kiemelte: a családi otthonteremtési kedvezményeknek is már megvan a hatása, hiszen már voltak akik építkezéssel, telekkel kapcsolatban, közmű-kiváltásokkal vagy közműépítéssel keresték fel.

Turisztikai kérdésekkel is fordultak Lázár Jánoshoz makói fogadóóráján 1

Többen turisztikai kérdések miatt húztak sorszámot. Az országgyűlési képviselő rámutatott: a makói fürdőfejlesztés és szállodaépítés felkeltette a vállalkozással kapcsolatban érkezők érdeklődését, különösképpen azokét, akiknek már van szálláshelyük, vagy szálláshelybe akarnak invesztálni, ilyen típusú vállalkozást akarnak indítani.

– Úgy látom, hogy Makón az ilyen típusú támogatásnak és gazdasági tevékenységnek nagy keletje van és lesz is; részben jól mennek a szálláshelyek, részben pedig szívesen invesztálnak ebbe az emberek – véli Lázár János.

– Az a benyomásom, hogy a makóiak megértették, hogy most nem hagyma lesz, hanem Hagymatikum, ami a várost kihúzza a bajból, meg egy perspektívát, egy jövőt biztosít ennek a közösségnek – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő, aki úgy látja, hogy a város polgárai közül nagyon sokan gondolkodnak vagy közvetlenül szálláshelyen, vagy szolgáltatás kapcsán, amely erre ráépülhet. Mint kiemelte: nagyon sokan élnek már most is ebből, vagy nagyon sokaknak a jövedelmét, akár az üzletét befolyásolja.

Forrás: makohirado.hu