Grezsa István: a szavazófülkében kell kiépíteni a józan többséget! 5

Mindenkinek el kell menni szavazni vasárnap, hogy végre béke, stabilitás és fejlődés legyen a városban – hívta fel a figyelmet Grezsa István csütörtökön Újvároson és a Hódtóban. A polgármesterjelölt újabb két fórumot tartott, amiken kijelentette: ez a választás nem pártokról és országos politikáról, hanem a vásárhelyiekről, rólunk szól.

A politikus a Széchenyi téren úgy fogalmazott: csak úgy lehet felszámolni az elmúlt másfél év politikai iszapbirkózását, ha valaki békét teremt. Ezért vállalta el a polgármesterjelöltséget, mert alkalmas találja magát erre a szerepre, és úgy érzi, képes arra, hogy tiszta lapot nyitva begyógyítsa a pénzt, időt és energiát vesztett Vásárhely sebeit.

Grezsa István: a szavazófülkében kell kiépíteni a józan többséget! 4

– A kampány végén elmondhatom: mindenkinek el kell menni szavazni, mert ezt a választást otthonról a fotelból nem lehet megnyerni. Sőt, mindenkinek meg kell győzni a családtagjait, barátait, rokonait, szomszédjait, hogy ők is éljenek az állampolgári kötelezettségükkel, ugyanis a józan többséget a szavazófülékben kell kiépítenünk – hangsúlyozta Grezsa István.

Hozzátette, a tét, hogy az elmúlt másfél év csatározásait le tudjuk-e zárni, vagy tovább folytatódnak a harcok, illetve az, hogy helyreáll-e a város és a kormány közötti szövetség, és újra fejlődő pályára lép-e Vásárhely.

Grezsa István: a szavazófülkében kell kiépíteni a józan többséget! 6

– Téved az, aki azt gondolja, hogy ez a szavazás most a pártokról és az országos politikáról szól, mert nem így van: ez most a vásárhelyiekről, rólunk szól – húzta alá.

A lakosok problémaként jelezték a temetők rossz állapotát, ami kapcsán Grezsa elmondta, csak úgy lehetne ezt kezelni, ha az önkormányzat egy saját temetőt nyitna, hogy a fenntartó egyházak versenyhelyzetbe kerüljenek, és jobban odafigyeljenek a sírkertek rendben tartására.

Grezsa István: a szavazófülkében kell kiépíteni a józan többséget! 7

A városi televízióról is érdeklődtek a megjelentek. A polgármesterjelölt kifejtette, a tervei szerint a leghamarabb jövő év első negyedévében indulhat újra a médium, ugyanis az engedélyek beszerzése nem az egyik napról a másikra megy.

Grezsa István azt is kifejtette, hogy öt év alatt tízezer fát ültetne a településen. Ennek keretében Újvároson egy erdősávot alakítana ki a házak és az Ipari Park között, hogy a káros anyagok ne jussanak el a környéken élőkhöz.

Grezsa István: a szavazófülkében kell kiépíteni a józan többséget! 11

A polgármesterjelölt ezt követően a Hódtóban, a Németh László és az Eszperantó utcák sarkán találkozott a városrészben élőkkel.

Grezsa István: a szavazófülkében kell kiépíteni a józan többséget! Grezsa István: a szavazófülkében kell kiépíteni a józan többséget! 1 Grezsa István: a szavazófülkében kell kiépíteni a józan többséget! 2 Grezsa István: a szavazófülkében kell kiépíteni a józan többséget! 8 Grezsa István: a szavazófülkében kell kiépíteni a józan többséget! 9 Grezsa István: a szavazófülkében kell kiépíteni a józan többséget! 10 Grezsa István: a szavazófülkében kell kiépíteni a józan többséget! 12

Fotó: Gémes Sándor