Fát ültettek a Szent István Iskola diákjai

Október az iskolai könyvtárak hónapja. Ennek apropója kapcsán a Walterné Böngyik Terézia által vezetett hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola immár 20. alkalommal csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amely rendszerint az iskolai könyvtárak hónapja keretén belül valósul meg, és az olvasást népszerűsíti, úgy, hogy közben az olvasási kedvet is növeli.

Az iskolai könyvtárak hónapjának nyitóakcióján a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola alsós diákjai először fát ültettek, majd ezt követően egy mesedélutánon vettek részt az alsós osztályok termeiben kialakított mesekuckókban. Itt a diákok egész délután a nagymamáiktól hallgathatták meg legkedvesebb meséiket.

Az intézmény vezetője lapunknak elmondta, ezen akcióhoz való csatlakozásuknak céljuk nem más, mint a két generáció mesélés által való összehozása, a mesék és az abban rejlő tanulságok átadása, a gyermekek képzelőerejének és szókincsének fejlesztése egy meghitt, családias légkörben, amely az iskola falai között jön létre.

„Ugyan az iskolai könyvtárak hónapjának hagyományos ünnepléséhez immár húsz éve, hogy csatlakozott intézményünk, a mai napon megrendezett, faültetésre összpontosuló eseményünk azonban első alkalommal jött létre. Minden alsó osztályból két-két tanuló segített a juharfa elültetésében, amely alatt minden reményünk szerint vélhetően tényleg örömmel olvasnak majd diákjaink. Mert, hogy a ma megrendezett faültetéssel iskolánk a Mezőkovácsházi Városi Könyvtár ‘Ültess fát, olvass alatta könyvet!’ elnevezésű kezdeményezéséhez csatlakozott. Ennek keretében az olvasás a természetvédelemmel és annak fontosságával párosul, mint ahogyan azt a mai esemény is jól mutatta”

ismertette Walterné Böngyik Terézia igazgatónő.

Fát ültettek a Szent István Iskola diákjai

Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...
Fotó: Gémes Sándor