Walterné Böngyik Terézia: egy pedagógus híd az emberek között

Az elmúlt hetek arról szóltak, hogy a Szeretem Vásárhelyt Egyesület és a Fidesz–KDNP képviselőjelöltjei utcafórumok keretén belül kérték ki az választópolgárok véleményét. Walterné Böngyik Terézia, a Szeretem Vásárhelyt csúcsi képviselőjelöltje féltucat utcafórumot tartott, amiken rendkívül sokan meg is jelentek.

A jelölt szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy minden helyszínen nagy örömmel fogadták, és őszintén beszéltek neki a választással és a városrésszel kapcsolatban. „Nagyon jó azt látni, hogy nem közömbösek az emberek. Nem igaz, hogy megfáradtak, hiszen aki eddig is a város közösségéért dolgozott, annak nagyon fontos, hogy a fejlődés és a béke időszaka jöjjön el hétfőtől” – fogalmazott Walterné, aki hozzátette, nem olyan emberekre van szükség, akik néhány hétre vagy hónapra fogadnak örökbe egy kertet, közteret. Az emberek olyanokba vetnék a bizalmukat, akik már eddig is tettek le valamit a városban, akiknek eddig is volt építő jellegű munkájuk Vásárhely érdekében.

„Alig akartam elhinni, hogy az elmúlt 20 évnyi közösségi munkámnak ilyen nagy a súlya. Olyan idős emberek jöttek oda hozzám, akikről úgy gondoltam, hogy nem igazán figyelnek oda a zöld ügyekre, melyekkel jómagam foglalkozom. Most kiderült, hogy igenis tudják, és nagyon sok programra emlékeznek. Bennem komoly reményt kelt, hogy az emberek pontosan tudják, mi az az irány, ami a fejlődést hozza el, és kik azok, akikhez a fejlődés köthető” – fogalmazott a jelölt.

Walterné Böngyik Terézia kitért a civil közösségekre is. Elmondta, ezek a szervezetek úgy érzik, hogy az elmúlt másfél évben elengedték a kezüket. „Ezek a civil szervezetek itt vannak, és nem néha, fölkapott eseményként akarnak ragyogni!” – tette hozzá.

Egy pedagógus mindig a generációkat köti össze. Fontos számára, hogy milyen a viszony az emberek között. Ezért szeretné Walterné Böngyik Terézia, hogy ez az összekötő kapocs a következő képviselő-testületben is meglegyen, és mint híd vehessen részt a munkában. A programját lakossági ötletekből, kérésekből alakította ki. A járdaépítés, útépítés, csatornázás véleménye szerint kérdésen felül áll, ez nem képezheti az egész programját. Ezért szeretne a közösségépítésben is nagy szerepet vállalni.

A csúcsi városrészben van egy olvasókör, ami rendkívüli módon karolta fel az időseket, azonban szükség van arra, hogy a fiatalok számára is vonzó programokat tudjanak szervezni. A sportolásra is nagy hangsúlyt fektetne, és egy olyan sportcentrumot szeretne kialakítani a Vöröskereszt utcára, ami nem csak az élsportolókat szolgálná ki. A helyi termékek és vállalkozások is nagyobb hírnevet érdemelnek. Ennek szellemében 21. századivá varázsolná a piacot, és „fagyikertet” létesítene a Rárósi és Jókai utca sarkán található fagyizó köré.