Több mint 1000 diák megy üzemlátogatásokra novemberben

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében november végéig 1000 fiatalnak nyílik lehetősége arra, hogy testközelből – akár egy-egy munkakör részfeladatait is kipróbálva, ismerje meg az üzemekben folyó munkát. Idén először október 9-én, a röszkei a szállítószalagokat, modulhevedereket, szállítógörgőket, valamint speciális ékszíjakat és egyéb alkatrészeket gyártó Moltech AH Kft-vel ismerkedhettek meg.

Az eseményre a Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pályaválasztás előtt álló tanulói, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal álláskeresőit vitték el a gazdasági önkormányzattal közösen. A pályaorientációs kavalkád csúcspontja a „Találd ki magad!” – Pályaválasztási Napok Szeged elnevezésű program lesz, melyre október 17 és 19. között kerül sor a Szent-Györgyi Albert Agórában, ahová az általános és középiskolás tanulók mellett az álláskeresőket is várják.

A röszkei üzemben Juhász Tünde kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy A programsorozat nyitórendezvényén dr. Juhász Tünde megyei kormánymegbízott elmondta: a Csongrád Megyei Kormányhivatal a kamarával közösen évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megkönnyítsék a pályaválasztás előtt álló diákok döntését. A jó választáshoz, majd a munkaerőpiacon való eredményes szerepléshez igyekeznek minél több információt, és tapasztalatokat biztosítani a gyerekeknek. Ennek az üzemlátogatások mellett másik eszköze a nagy hagyományokkal rendelkező „Találd ki magad!” – Pályaválasztási Napok Szeged. Idei újítás, hogy már az álláskeresőket is várják a programsorozatra.

Több mint 1000 diák megy üzemlátogatásokra novemberben 1

Horváth Gábor, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képzési vezetője kifejtette: a kamarának több eszköze is arra, hogy segítse a fiatalok eredményes pályaválasztását. Az osztályfőnöki órák, a tanácsadások és a szülői értekezletek mellett csak egy az üzemlátogatás, amelyekre a hónap végéig a megye minden térségében sor kerül. Hozzátette: a munkában fontos partnereik az oktatási intézmények, a szakképzési centrumok, valamint a Moltech Kft-hez hasonlóan azok a cégek is, akik diákokat és álláskeresőket is fogadnak.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésével mintegy 50 cég és tanműhely vállalta a diákok fogadását egy bemutató erejéig. Szeged mellett Hódmezővásárhelyen, Mórahalmon, Csongrádon, Szentesen, és Makó térségében gazdagodhatnak tapasztalatokkal a tanulók.

Forrás és fotók: CSMKIK