Sikeresek

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület és a Fidesz–KDNP képviselőjelöltjei az elmúlt hetekben rengeteg utcafórumot tartottak, hogy megtudják az emberek problémáit, és válaszoljanak a feltett kérdésekre. Korsós Ágnes is féltucat fórumon van túl, és rengeteg emberrel sikerült személyesen beszélgetnie.

A fórumok jó hangulatban teltek, és hasznosnak mondhatóak. Sok olyan problémára derült fény, ami eddig elkerülte a hatóságok figyelmét. Mivel jelenleg Korsós Ágnes nem települési képviselő, így arra kérte az érintetteket, hogy a vasárnapi választás után, megválasztása esetén írásban is ismételjék meg a kéréseket. A lakosság ezt megértette, és elfogadta. „Ha most begyűjtök valakitől valami teljesítendő kérelmet, és a lakosság másként dönt, akkor csak felelőtlenül ígérgettem. Márpedig én nem szeretnék olyat ígérni, aminek megvalósulására nem látok lehetőséget” – mondta el Korsós Ágnes.

A képviselőjelölt nem csak Újvároson, hanem több városrészben is járt, hogy megtudja a problémákat. A Kertvárosban azt jelezték a lakók, hogy a Bartók Béla utcán nagyon rossz a járda, ezért szinte mindenki a rekortán futópályán közlekedik. A Tisza István utca is felmerült, méghozzá olyan tekintetben, hogy az autósok száguldoznak ezen a részen, figyelmen kívül hagyva a 30 km/órás sebességkorlátozást. Erre Korsós Ágnes egy félpályás fekvőrendőr sort tudna elképzelni, így ha nincs szembeforgalom, akkor szlalomozva lehetne végighaladni az utcán, ami lassítást követel az autósoktól. Ha van szembeforgalom, akkor pedig keresztül kell hajtani a fekvőrendőrön.

A Hódtóban a csatorna a legnagyobb probléma. A bérházak mögött húzódik a szennyvízcsatorna, aminek a környezete nagyon elhanyagolt. A fű, a gaz, a nád nincs levágva, ezért a lakosok arra panaszkodtak, hogy nem merik leengedni játszani a gyerekeket, mert félnek, hogy valami tragédia történik.

Újvároson a legnagyobb problémát az jelenti, például a Makai és a Visszhang utca kereszteződésénél van két áteresz, amik az úttest alatt el vannak dugulva. Ezeket ki kell takarítani, ugyanis jelen állapotában egy nagyobb esőzéssel megtelik vízzel, és feláznak a házfalak, illetve bárki könnyen beleeshet.

A képviselőjelölt szinte minden házba becsöngetett a kerületében, és minden polgárral beszélgetett. Pár ház maradt még ki, azonban a következő napokban az ő igényüket is felméri.