Roma közösségi házat, térfigyelő kamerákat és pezsgő közösségi életet kértek Galambos Kornélnétől

Galambos Kornélné D. Szabó Katalin az elmúlt hetekben hat önálló utcafórumot tartott a Béke-telepen és Kincses-telepen. A fórumokon ő maga is jó tapasztalatokat szerzett, hiszen a lakosok támogató segítséggel érkeztek az összejövetelekre.

A fórumok elején Fekete Ferenc, jelenlegi települési képviselő megköszönte a lakosok 20 éves bizalmát és támogatását. Ugyanakkor arra kérte őket, hogy a jövőben a Szeretem Vásárhelyt Egyesület képviselőjelöltjét támogassák, ha továbbra is fejlődést szeretnének.

Mind a Béke-telepen, mind pedig a Kincses-telepen az egyik legnagyobb problémát az utak és járdák állapota jelenti. A Járható Vásárhely program keretén belül várható ezek felújítása, illetve a város önerőből is felújításokat végezhet el. A Csúcsi Olvasókör szintén szívügye a képviselőjelöltnek. Nagyon sok időt töltött ennek falai közt Galambos Kornélné D. Szabó Katalin, és sok szép emlék köti ide.  A közösségi élet jelenleg is kiváló az olvasókörben, azonban az épület felújításra szorul.

A Rákóczi utcában található fazekasházat is szeretné felújítani. „A csúcsi városrész egy fazekas városrész volt, ezért fontos lenne, ennek az épületnek a felújítása. Ki lehetne alakítani akár egy kiállítótermet, vagy akár foglalkozásokat lehetne szervezni ide” – fejtette ki a jelölt.

A zöld területek és a játszóterek felújítása is célkitűzése a jelöltnek. Az Észak utcán egy olyan játszóteret szeretne kialakítani, ahol a házi kedvencek együtt tudnak játszani a gazdáikkal. Így akár egy kiskutyával is be lehetne menni a gyerekeknek. A fogyatékossággal élőkre is gondolt, Galambos Kornélné, ugyanis a nagyobb játszóterekre olyan játékelemeket szeretne építeni, amivel, amin a fogyatékossággal élő gyermekek is tudnak játszani.

A szociális bérlakások beszélt fórumain a képviselőjelölt. A Dobó-Bibó-Janáki utcáknál található bérlakásokban 120 család él, akik nagyon várják az épületek energetikai korszerűsítését. Az itt élők javasolták, hogy helyezzenek el térfigyelő kamerákat a városrészben, hiszen az autók száguldoznak az utcákon. A kameráktól azt remélnék, hogy egyrészt javul a közbiztonság, másrészt az autósok is betartják a sebességhatárt. Az óvoda mögé egy roma közösségi házat szeretnének építeni, amit az óvodások és a lakók is tudnának használni. Akár egy mentorprogramot is be lehetne indítani, az iskoláskorú gyermekek fejlesztéséhez.

Galambos Kornélné D. Szabó Katalin a sajtótájékoztatón elmondta, hogy könyvelőként a gazdasági kérdésekben fokozottan tudná segíteni a képviselő-testület munkáját, illetve civil közösségfejlesztőként a közösségi élet fellendítéséhez nagyban hozzá tudna járulni.