Jazzkívánságműsor magyarul a Bessenyeiben

Folytatódik a Sárik Péter Trió sikersorozata, a Jazzkívánságműsor Hódmezővásárhelyen.  Az október 12-én, 18.00 órakor kezdődő koncerten kizárólag magyar dalok hallhatók majd a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A csapat az elmúlt évtizedek legnagyobb hazai slágereiből válogatott és dolgozta át a saját stílusára. A szerzemények a méltán elismert Falusi Mariann tolmácsolásában csendülnek fel. A koncert külön érdekessége, hogy a vásárhelyi Fonay Tibor csalogatja elő a hangokat a bőgőből.

Korábban két Jazzkívánságműsor lemez jelent meg. Az első 2014-ben Fonogram-díjat kapott, mint “Az év jazz felvétele”, a másodikat pedig 2016-ban jelölték ugyanerre a címre. Ezek sikere hívta életre a harmadikat is, amelyen összesen 15 dal található, mindegyik más időszakból és más stílusból. A közös bennük, hogy ebben a formában még soha, sehol nem voltak hallhatók. A Trióhoz most Falusi Mariann csatlakozik, akit valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, mert pályafutása során számtalanszor bebizonyította, hogy minden stílusban otthonos mozog, legyen szó klasszikus zenéről, jazzről, musicalről vagy popról.

A Sárik Péter Trió az elmúlt tíz évben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált. Sárik Péter a zongorának, Gálfi Attila a doboknak, míg Fonay Tibor a bőgőnek a nagy mestere. Sikerük záloga, hogy valamennyien nagyon nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a közönség sokkal szélesebb rétegét szólítják meg, mint általában a jazz-zenekarok. A bőgős Fonay Tibort pedig azért is érdemes külön kiemelni, mert ő hódmezővásárhelyi születésű, innen indult a pályája és most végre hazai közönség előtt is megcsillogtathatja tehetségét.