Helyi vállalkozó adományaival bővült a vásárhelyi csecsemő,-és gyermekosztály

A hódmezővásárhelyi Fodorné Mika Dóra egyéni vállalkozó adományaival bővült ma a kórház csecsemő- és gyermekosztálya.

A helyi, kis létszámmal működő varroda vezetője úgy döntött, hogy hasznos, minden napra alkalmas használati cikkekkel bővíti a hódmezővásárhelyi csecsemő- és gyermekosztályt. Fodorné Mika Dóra lapunknak elmondta, nemrégiben elhatározta, hogy a lehetőségeikhez és kapacitásukhoz mérten a tevékenységük során kimaradt ruhaanyagokat újrahasznosítják, és a belőlük elkészült bőrbarát használati cikkeket a kórháznak adományozzák.

Az első ízben legyártott darabokat ma az osztályvezető főorvos Dr. Papp Ferenc és Dr. Havasi Katalin orvosigazgató vették át.

Helyi vállalkozó adományaival bővült a vásárhelyi csecsemő,-és gyermekosztály 1

A szakemberek hálájukat fejezték ki Fodorné Mika Dórának, aki éppen hét évvel ezen a napon hozta világra kisfiát, Barnabást a vásárhelyi kórház falai között. Elhatározása tehát nem véletlen és nem egyszeri. Az anyuka ugyanis kiemelte, hogy hagyománnyá szeretni tenni mindezt. Így aztán a kórház a későbbiekben is számíthat arra, hogy különböző fontos tárgyakkal támogatja majd az intézmény ezen két osztályának működését.

Az osztályok több mint száz új cikkel gazdagodtak, amelyek között akadnak színes kis bodyk, kispárnák, takarók és plédek is. Ezeket az újszülöttek és a bent fekvő, kezelés alatt álló beteg gyermekek fogják majd igénybe venni.

Fotó: Gémes Sándor