Grezsa István: ha mindenki elmegy szavazni, győzünk! 13

A saját kezünkben van a sorsunk. A többség ugyan érti a békeüzenet lényegét, azonban ez még kevés: mindenkinek el kell menni vasárnap szavazni ahhoz, hogy megtörténjen a változás – jelentette ki Grezsa István szerdán a Béke-telepi és a Szabadság téri fórumán.

– Az október 13-i választás tétje az, hogy ki vezesse ezt a várost öt évig és kik legyenek a képviselők a közgyűlésben – hívta fel a résztvevők figyelmét Grezsa István, hozzátéve, minden felmérés szerint a békére és a fejlődéshez szükséges lendületre vágynak leginkább a vásárhelyiek.

Grezsa István: ha mindenki elmegy szavazni, győzünk! 11

A polgármesterjelölt szerint az elmúlt másfél év viszályait le kell zárni ahhoz, hogy Vásárhely a jelenlegi toporgásából ismét elinduljon a siker útján. – Sokkal többen vannak azok, akik megértették a hónapok óta megfogalmazott békeüzenetem lényegét, mint azok, akik nem. Ez azonban még kevés. A győzelem előttünk van és a saját kezünkben van a sorsunk, ezért vasárnap mindenkinek el kell menni szavazni. Ha ez megtörténik, akkor győzünk – jelentette ki a politikus.

A fórumokon szó esett a szelektív hulladékgyűjtés hiányáról, ami kapcsán Grezsa elmondta, megválasztása esetén újjászervezné azt. A tömegközlekedés és a tram-train is a témák között szerepelt, amiről a polgármesterjelölt megjegyezte: a város máris 5 milliárd forintot takarított meg a beruházás által. Ennek oka, hogy a villamosvasút nyomvonalán a kivitelező kicserélte a gyakran 20-30 éves közműveket, amiket előbb-utóbb az önkormányzatnak saját forrásból kellett volna megoldania.

Grezsa István: ha mindenki elmegy szavazni, győzünk! 5

Grezsa kórházfejlesztési programjáról is érdeklődtek a résztvevők, aki ismertette: az új épületszárny és az új gyermekosztály mellett egy 1 millió eurós, azaz mintegy 330 millió forintos MRI-készülék beszerzését is tervezik az egészségügyi intézménybe a kormány segítségével. Ebből az eszközből az országban mindössze húsz működik, ezért Vásárhelynek az egyik büszkesége lenne, ha itt is igénybe vehetnének egy ilyet a betegek.

A Szabadság téren a politikus a stadionfejlesztési tervéről beszélt, ami nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a környékbeli gyerekek hasznosan töltsék el a szabadidejüket. Emellett az elhanyagolt közterületek, játszóterek is szóba kerültek, ami kapcsán Grezsa István kifejtette: el kell érni, hogy a település ismét a rendezettségéről, takarékosságáról legyen híres.

Grezsa István: ha mindenki elmegy szavazni, győzünk! 10

A polgármesterjelölt 9 éven át volt a csúcsiak önkormányzati képviselője, ez az időszak azonban október 13-án véget ér. Grezsa István ilyen minősítésben ezért elköszönt az itt élőktől, és figyelmükbe ajánlotta Walterné Böngyik Teréziát, a Szeretem Vásárhelyt jelöltjét, hogy őt válasszák meg utódjául a városrészben.

Grezsa István: ha mindenki elmegy szavazni, győzünk! Grezsa István: ha mindenki elmegy szavazni, győzünk! 1 Grezsa István: ha mindenki elmegy szavazni, győzünk! 2 Grezsa István: ha mindenki elmegy szavazni, győzünk! 3 Grezsa István: ha mindenki elmegy szavazni, győzünk! 4 Grezsa István: ha mindenki elmegy szavazni, győzünk! 6 Grezsa István: ha mindenki elmegy szavazni, győzünk! 7 Grezsa István: ha mindenki elmegy szavazni, győzünk! 8 Grezsa István: ha mindenki elmegy szavazni, győzünk! 9

Fotók: Gémes Sándor