Bálint Gabriella: csak nyugodt légkörben lehet alkotni, dolgozni, fejlődni

Az elmúlt hét hétben öt lakossági fórumot tartott Bálint Gabriella, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje. A susáni jelölt elmondta, hogy nagyon sokan voltak kíváncsiak a fórumokra, ahol elmondhatták véleményüket, és panaszaikat. A fórumokon kívül több közösségi programon is részt vett, illetve szervezett a jelölt.

Nagy nyitottságot és várakozást éreztem a lakosság részéről. Számot vetettünk az elmúlt öt évvel kapcsolatban, átbeszéltük az eredményeinket, és szó volt arról is, hogy mik azok, amik elmaradtak. Három fő kérdéskör köré csoportosítható a lakosság kérése. Az egyik az utak állapota, a másik a járdák állapota, a harmadik pedig a csapadékvíz elvezetés problémája” – mondta el a jelölt.

Bálint Gabriella kifejtette, hogy Susán vonatkozásában tavaly is, és az azt megelőző években is komoly útfelújításokat terveztek. A Járható Vásárhely Programban számos utca be volt tervezve, azonban ezekből egyedül a Róka utca felújítása történt meg. A képviselőjelölt hozzátette, hogy a következő öt évben szeretnék a többi utca felújítását is véghezvinni. A járda felújítási programot is szeretné megtartani Bálint Gabriella, hiszen nagy sikere volt a susáni városrészben. Ezen kívül szeretnék felújítani a Klauzál utcát teljes hosszában, illetve korszerűsíteni a csapadékvíz elvezető rendszert. „A szakmámból kifolyólag a Kovács-Küry Idősek Otthona felújításával kapcsolatban nagyon elfogult vagyok. Energetikai felújításra nyertünk 600 millió forintot egy 2016-os pályázattal, ez év tavaszán pedig tovább 105 millió forintot biztosított a közgyűlés a felújításra” – értékelt a képviselőjelölt.

A „Fatestvérek” program eddig csak a Susán városrészben működött, amit szeretnének a jövőben az egész városra kiterjeszteni. Ez arról szól, hogy az újszülöttek kapnak egy fát, amit magukénak tudhatnak.

Én a munkámban, az elmúlt 5 évben, és ebben a vészterhes másfél évben is, mindig azt kerestem, hogy mi az, ami összeköt bennünket. Nagy igazság az, hogy ha békesség és nyugalom van körülöttünk, akkor minden van. Csak nyugodt légkörben lehet alkotni, dolgozni, fejlődni. Hiszem azt, hogy közös erővel, az összekötő szálakat megkeresve, egy fejlődő, nyugodt és eredményes várost tudunk építeni. Én eddig is erre törekedtem, és a következő öt évben is erre szeretnék koncentrálni. Hiszem és vallom, hogy a Szeretem Vásárhelyt – Fidesz-KDNP közös listáján olyan jelöltekkel vagyunk fent, akikkel ezt a békés, nyugodt, városépítő munkát meg tudjuk kezdeni” – fogalmazott Bálint Gabriella.