96-ra 67  verte a Kosársuli az Újpestet

Az Újpest-MT látogatott a Hódtói Sportcsarnokba dupla rangadóra szombat este. Az NB I/B Zöld csoportjának felnőtt, valamint U20-as bajnokságában is megmérkőzött a Vásárhelyi Kosársuli a fővárosi alakulattal – a Békés elleni szezonkezdethez hasonlóan ezúttal is nevetett az egyik, sírt a másik szemünk.

A bajnokságot győzelemmel indító, igencsak sokra hivatott U20-as gárda újfent remek napot fogott ki, és magabiztosan múlta felül az ellenfelet. Már az első negyed a mi kedvünk szerint alakult, Hargitai Krisztián zsákolása adta meg az alaphangot, majd Kelemen Norbert és Nánási Dávid triplái gyakorlatilag már azt jelentették, hogy állva hagyta az Újpestet a Kosársuli. A 44-26-os félidei eredményre a harmadik negyed szorosságát követően az utolsó percekben pakolt rá még egyet a csapat, a vége pedig egy teljesen megérdemelt, 96-63-as, kiütéses siker lett. Kelemen 23 ponttal zárt, mellette Hargitai, Nánási, valamint Bálint Erik is tíz fölé jutott.

U20-as NB I/B Zöld csoport, 2. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli – Újpest-MT 96-63 (24-10, 20-16, 19-17, 33-20)
Hódtói Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Utasi B., Czékmán Cs.

Kosársuli: Bodócsi 6, KELEMEN N. 23/6, Varga Á. 2, HARGITAI 14/6, Acimovic 9.
Csere: Gyurkovics 4, Bálint 16/9, Pánczél -, Megyesi 3, NÁNÁSI 13/9, Drávai 1, Kozma 5/3.
Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás: “Igyekeztünk nagy tempót diktálva és sűrű rotációval felőrölni a fiatalabb ellenfelünket. Több biztató egyéni teljesítmény született, de többen adósak maradtak a jó játékkal. Lehet hibázni, de a hozzáállásnak mindig pozitívnak, keménynek kell lenni, ez az alapja ennek a szép játéknak. Kezd körvonalazódni a kép, kire mennyi terhet lehet pakolni. A következő meccsig pár dolgon változtatunk, próbálunk még előrébb lépni csapatszinten.”

A sérülésektől megtizedelt felnőttcsapatba ugyan visszatért a felépülő Rostás Imre és Varga Zalán, mégsem a mieink számítottak a mérkőzés esélyesének, hisz a lilák jócskán megerősödtek a nyáron, és az első körben is remekeltek (89-62 a DEAC U23 otthonában). A látszólagos nagy különbség ellenére azonban lehetőségeihez mérten küzdött és hajtott a vásárhelyi szív, és sokáig kiválóan tartotta magán a parázsra sikeredő összecsapáson.

A magas hőfok már az első percekben kijött, hisz egészen a negyed végéig fej-fej mellett haladtak a felek, ekkor lépett meg picit a kiválóan teljesítő amerikai légiós, Darion Rackley vezette Újpest. Tegyük hozzá, hogy a Kosársuliból Hargitai, Molnár, Varga Ákos, Perák, Rostás, valamint Varga Zalán is eredményes volt, a csapat tehát egységes, egyre összeszokottabb képet mutatott, ami a bajnokság további részét tekintve mindenképpen fejlődésre és előremutatásra ad okot – pláne, hogy Tóth Tamás a 15 éves Ságodi Róbertnek a kezdőcsapat tagjaként adott bizalmat.

A második negyed elején tovább növelte előnyét a vendégcsapat, ám a kiválóan teljesítő Rostás vezényletével visszazárkózott öt pontra a hazai alakulat, majd a szünetre 37-44-es, egyáltalán nem reménytelen eredménnyel vonulhattak a csapatok. Csakhogy nem jött jókor a pihenő a mi részünkre, hisz a harmadik játékrészben Rackley alaposan megszórta magát, nálunk pedig jöttek a hibák védekezésben és támadásban egyaránt. Az eladott labdákat könyörtelenül megbüntette a jól védőlepattanózó Újpest, a 28-11-es rohammal pedig gyakorlatilag el is dőlt a találkozó sorsa.

A zárónegyed ismét a miénk volt, vezetőedzőnk lehetőséget adott Ságodi mellett Baloghnak és Bodócsinak is, a fiatalok pedig remek játékkal hálálták meg a perceket: a nagy tapsot kapó Ságodi az utolsó hat pontot egymaga szerezte, beállítva ezzel a 67-87-es végeredményt. A biztató jelekből lehet építkezni – joggal remélhetjük, hogy hamarosan a győzelmek is jönni fognak.

NB I/B Zöld csoport, 3. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Újpest-MT 67-87 (15-22, 22-22, 11-28, 19-15)

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Varga, Földi, Drenyovszki.

Kosársuli: Molnár, Ságodi, Varga Á., Hargitai, Perák.
Csere: Varga Z., ROSTÁS, Bálint, Kovács, Balogh, Bodócsi
Vezetőedző: Tóth Tamás

Újpest: RACKLEY 32/6, Széphelyi 6, Nagy K. 3/3, SURMANN G. 14/6, Dr. Franczva 6
Csere: Joó 11, Mészáros 5, Nyikos 5, Nagy R. 5/3, Pollák -, Fülöp -, Ipacs –
Vezetőedző: Mladenovic Dejan

Tóth Tamás: Már az első félidőben is futottunk az eredmény után, de a harmadik negyedben csúcsosodott ki a jelenlegi két játékoskeret közötti különbség. A 15 éves Ságodi kiváló játékkal hálálta meg, hogy először léphetett kezdőként pályára. A helyi vásárhelyi játékosok nagyot küzdöttek, de ma az Újpest más szintet képviselt. Gratulálok nekik, mi pedig igyekszünk tovább fejlődni!

A következő fordulóban, október 13-án, vasárnap Pápára látogat a csapat: a vendéglátók közül U20-asok és a felnőttek is 1-1 győzelemmel, valamint vereséggel állnak. A találkozók 16, valamint 18 órakor kezdődnek.

Hajrá, Kosársuli!

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu