A tömegközlekedés és az utak felújítása foglalkoztatta a lakókat Cseri Tamás fórumain

Teljesen újra kell szervezni a tömegközlekedést Hódmezővásárhelyen, hiszen a tram-train megépülése után megváltoznak az igények is. A legfőbb cél, hogy elektromos buszjáratokat indítsanak, amik segítik az eljutást a villanyvasúthoz. Többek közt ez is kiderült Cseri Tamás utcafórumain szombat délután.

Szombat délután is sokan ellátogattak Cseri Tamás, a 6-os választókörzet (Hódtó) Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltjének utcafórumára. A Kálvin János tér és a Szeremlei utca találkozásánál, illetve az Eszperantó utcán a legtöbben arról érdeklődtek, hogy mely utcák lesznek felújítva a Járható Vásárhelyt Program keretein belül. Cseri Tamás elmondta, hogy ezt a programot már tavaly szerették volna végrehajtani, azonban ezt a városvezetés megtorpedózta. A Hódtó városrészben a Németh László utcán található garázssor előtti út teljesen megújul majd az első ütemben. Ennek a tervei már megvannak, és ha bizalmat kap Cseri Tamás, akkor meg is kezdődnek a munkálatok – ígérte.

A tömegközlekedés és az utak felújítása foglalkoztatta a lakókat Cseri Tamás fórumain 2

A fórum másik fő pontja a városüzemeltetés volt. Sokan panaszkodtak, hogy gazos és gondozatlan a város. „Erre azt tudtam mondani, hogy október után, amennyiben lesz lehetőségünk, átvilágítjuk és átszervezzük a városüzemeltetést. Megnézzük, hogy ez miért nem működött az elmúlt évben. Tényleg nem állapot, hogy háromszor-négyszer be kell telefonálni, hogy valahol levágják a füvet” – mondta el a jelölt.

A tömegközlekedés és az utak felújítása foglalkoztatta a lakókat Cseri Tamás fórumain 1

A tömegközlekedés is szóba került. Cseri kiemelte, először meg kell várni, hogy elkészüljön a tram-train, és után kell újra megszervezni a tömegközlekedést. Első sorban elektromos buszokat szeretnének csatasorba állítani, amik a villamosvasúthoz szállítják a lakókat. „Meg kell majd vizsgálni, hogy milyen sűrűn induljanak, és pontosan milyen útvonalon járjanak ezek a járatok” – tette hozzá a képviselő. Azon is gondolkoznak, hogy egy taxikártyát bocsájtanának ki, amit használva az utasoknak olcsóbb lenne az utazás, hiszen a fuvardíj egy részét átvállalná a város.