Figyelmeztetés: felerősödhet az illegális migráció a balkáni útvonalon

A távozó Európai Bizottság az utolsó heteket kihasználva gyors tempóban próbálja kényszerpályára állítani a tagállamokat és a novemberben felálló új Európai Bizottságot.

Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős EU-biztos már a kvótamegállapodás aláírásakor sürgette a többi uniós tagállamot, hogy minden ország vegyen részt a migránsok elosztásában – idézte fel Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szombati sajtótájékoztatóján. Az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottságában (LIBE) csütörtökön ugyanezt követelte a brüsszeli bizottság migrációs igazgatóságának vezetője is.

Annak érdekében, hogy a kvóta életbe lépjen, a távozó Európai Bizottság aktív pénzügyi és politikai támogatást nyújt- tette hozzá a fideszes politikus. Jövő kedden már az uniós belügyminiszterek elé terjesztik a máltai kvótamegállapodást, ezzel sürgetve a tagállamok részvételét. Tehát a kvóta újra terítéken van, és valós veszélyt jelent.

Mindent meg fogunk tenni azért, hogy megvédjük Magyarországot és a magyar városokat a migránskvótától – fogalmazott, hozzátéve, hogy a bevándorláspárti ellenzék viszont hajlandó teljesíteni az európai baloldal megrendeléseit. „Lebontanák a kerítést, elfogadnák a kvótát és betelepítenék a magyar városokba is a migránsokat” – közölte.

Halász János szerint ehhez Brüsszelben már keresik a bevándorláspárti polgármestereket és jelölteket.

Nem véletlenül rendelte magához Karácsony Gergelyt Frans Timmermans, Soros első embere – mondta.

Hozzátette: az ellenzéki polgármesterek és jelöltek betelepítenék a migránsokat az országba. „Az október 13-ai önkormányzati választáson ezt akadályozhatjuk meg” – fogalmazott a Fidesz frakció szóvivője.

Forrás: 888.hu
Fotó: Illusztráció