Walterné felvillanyozná a Zsigmondy Béla teret

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület képviselőjelöltje, Walterné Böngyik Terézia pénteken a Zsigmondy Béla téren tartotta meg lakossági fórumát.

A Szeretem Vásárhelyt és a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje az 5-ös választókerületben: azaz a Szabadság téren, Csúcsban, illetve Susán és a Belváros egyes részein száll harcba a képviselői tisztségért az idei önkormányzati választáson.

A választási kampány ideje alatt számos utcafórumot tartott, pénteken a Zsigmondy Béla téren várta a lakosokat. Elmondta, a fent felsorolt városrészekben csaknem négyszáz családi fészekbe látogatott el, majd az elhangzott problémák, vélemények és ötletek alapján állította össze programját, amit a mai utcafórumon is ismertetett, majd pedig meghallgatta az egybegyűltek hozzászólásait és gondolatait. Ezek legtöbbje a Zsigmondy Béla téren található, elhanyagolt közterületre és a gondozatlan kútra irányult. A téren ugyanis már évek óta egyetlen pad sincs, a kút tetején díszelgő lámpában nincs égő, ami a körülötte lévő utcasarkokat is remekül megvilágította egykoron. A Szeretem Vásárhelyt Egyesület képviselőjelöltje ígéretet tett arra, hogy lehetőségei szerint képviselőként minden olyan teret élettel tölt majd meg, amely különleges örökségként szolgálja a várost.

Emellett kifejtette a lakossági találkozások legfelkapottabb témájáról alkotott véleményét is, vagyis hogy a vásárhelyi utcák, járdák rendben tartása és a csatornahálózat tisztítása olyan alapdolog, amit a háztartásokban élők lehetőségük szerint el kell végezzenek a meghatározott jogszabályok szerint, ám a városban uralkodó áldatlan állapotok már olyan kihívásokat jelentenek, melyeket nem lehet az embereken számon kérni, ezek fölött már nem hunyhat szemet az önkormányzat.

Walterné felvillanyozná a Zsigmondy Béla teret 1

Majd kiemelte, képviselőként örömmel összekötné a generációkat, amit erre alkalmas terek kialakításával tenne, ilyen lenne például a Csúcsi Olvasókörben az okos tér, egy zöldövezetben létrehozott fagyizókert vagy egy több funkcióval bíró sportcentrum. Nem titkolt célja az sem, hogy a kiépített terek által az egészséges életmódra és mozgásra való hajlandóságot csempéssze be a hódmezővásárhelyiek mindennapjaiba úgy, hogy mindeközben azok a szórakoztató és kikapcsolódásra is alkalmasak legyenek. Véleménye szerint a jelenlegi hiányon egy több lehetőséggel bíró sportcentrum – ahol lehetne tekézni vagy éppen gyerekzsúrokat tartani – és a bio-, helyi termékeket értékesítő piac segítene.

Hozzátette, hogy nem szabad megfeledkezniük a választópolgároknak arról sem, hogy a hozzá tartozó körzetek remek, hagyományos mesterséggel bíró, nagy tudású lakosokkal rendelkeznek, akik képesek lennének egyedi marketinget teremtvén különlegessé tenni a környéküket. Mint kiderült: elsősorban a vásárhelyi hímzés szatyrokon való megjelenítésére és a kék-fehér színekben pompázó, kerámiából elkészített utcanévtáblák kihelyezésére gondol.

Végül hangsúlyozta, hisz abban, hogyha egy település minden városrésze egy-egy kis közösségként jól működik, akkor az jó hatással lesz az egész város gördülékeny működésére. Célja éppen ezért nem más, mint rábírni a választókerületében élők embereket, hogy a saját lakókörnyezetükben meglévő lehetőségeket kiaknázzák, és együtt egy magasabb szintre fejlesszék azokat, ami által tartópillérét képezhetik majd Hódmezővásárhely fejlődésének is.