Nótaszóval telt meg a Csúcsi Olvasókör – telt ház mellett énekeltek a híres énekesek 3

Walterné Böngyik Terézia és Galambos Kornélné D. Szabó Katalin képviselőjelöltek szívügye, hogy a körzeteik határán lévő Csúcsi Olvasókör közösségi házként is örömet szerezzen a lakosoknak. Éppen ezért szervezték csütörtökön este ide nótaestüket, amelyen nem kisebb nevek hívták öröméneklésre a jelenlévőket, mint Kónya Krisztina, vagy Fejes Ernő – írja a Vásárhely24.

„A magyar nóta minden ember lelkében ott van, generációkon át adódik tovább.  Mi, a fiatalabb generáció tagjai szerettük volna összekapcsolni a fiatalokat és az idősebbeket, átadni ezt az örökséget. A nóta olyan kulturális értékünk, amelyet mindenki szereti, ha közösségben énekelheti” – fogalmazott Walterné Böngyik Terézia, a csúcsi városrész képviselőjelöltje. Hozzátette, a fellépő énekesek – Kónya Krisztina, Fejes Ernő, Fejes Sándor és Lávai László – olyan énekesek, akik nem először járnak Vásárhelyen, és akik az idősebbek felé nagyon elkötelezettek. Régi nótákat adnak elő, Dankó Pista, vagy Béla cigány szerzeményei is felcsendülnek.

Nótaszóval telt meg a Csúcsi Olvasókör – telt ház mellett énekeltek a híres énekesek 2

Galambos Kornélné D. Szabó Katalin, a Béke-telep képviselőjelöltje elmondta, mindkettőjük szívügye, hogy a Csúcsi Olvasókör közösségi házként is működjön, és ne csak az olvasókör és a kertbarát kör rendezvényei legyenek itt, amelyek ugyan nyílt rendezvények, de akkora taglétszámot számlálnak, hogy nem mindenki jut el ezekre az eseményekre.

Nótaszóval telt meg a Csúcsi Olvasókör – telt ház mellett énekeltek a híres énekesek

Az telt házas rendezvényen fiatalabbak és idősebbek egyaránt remekül mulattak.

Nótaszóval telt meg a Csúcsi Olvasókör – telt ház mellett énekeltek a híres énekesek 1

Forrás és fotók: vasarhely24.com