Lázár János: Tartsák meg az érdeklődésüket, és aktivitásukat 3

„Tartsák meg az érdeklődésüket, az aktivitásukat, kapják meg ennek a közösségnek a szeretetét, elismerését és mindazt, amit önök kiérdemelnek” – hangzott el Lázár János, a térség országgyűlési képviselő megnyitó beszédében, amit Székkutason mondott el péntek este. A Murgács Kálmán Művelődési ház teljesen megtelt az Idősek Napja alkalmából, a megjelentek pedig egy „Varázslatos Operettet” hallhattak.

Az esten elsőként a település polgármestere, Szél István lépett mikrofon elé, és köszöntötte a megjelenteket. „Az idő felfoghatatlan és megfoghatatlan. Mérhetetlenül fontos, és mégsem mérhető, mert hiába mutatja az óránk pontosan, mi pontosan tudjuk, hogy nem egyformán telik. Régen, amikor gyerekek voltunk, lassan vánszorgott. Labdázás közben szerzett horzsolás okozta fájdalom vagy a szigorú tanító úr előtti felelés végtelen idei tartott. De szerencsére a játszópajtások társaságában eltöltött, gondtalan vakáció is. Fiatalkorban minden pillanat egy örökké valóság. Időskorban az örökké valóság csak egy pillanat. Ami régen volt, az tisztán él bennünk, úgy emlékszünk rá, mintha csak most történt volna. Belül fiatalok maradunk, de egyúttal úgy érezzük, hogy régebben lassabban telt az idő, mostanában viszont repül. Időskorban az ember átrendezi az emlékeit. Megtanul jól emlékezni. Végső helyére kerül minden, és ezáltal értelmet is nyer. Az idős ember már látott mindent, ezért nem lepődik meg semmin. Az élet körbeforgott vele, és ha elég sokáig él, újra egy már ismert oldalát mutatja neki” – hangzott el Szél István megnyitó beszédében.

Lázár János: Tartsák meg az érdeklődésüket, és aktivitásukat 1

Lázár János köszöntőjében elmondta, két dolog miatt érkezett a településre. Az egyik, hogy megnézze, hogy milyen állapotban van Székkutas, a másik pedig, hogy megnézze: milyen állapotban vannak a szépkorúak. „Azt tudom mondani, hogy mind a kettő kiváló állapotban van” – fogalmazott a képviselő. „Az, hogy ki hány éves, azon múlik, hogy a szívében mi van. Hogy az ember idős vagy fiatal, az azon múlik, hogy mennyire tudja magát aktivitásban tartani. A legnagyobb veszély a szépkorúakra és az időskorúakra,ha elveszítik az érdeklődésüket, befelé fordulnak. Ma a szépkorúak leginkább azt taníthatják meg a náluk fiatalabbaknak, hogy becsüljék meg az élet adta örömöt, az élet adta lehetőséget, és becsüljék meg a saját maguk eredményét. A jó egészség mellett azt kívánom önöknek, hogy tartsák meg az érdeklődésüket, az aktivitásukat, és kapják meg ennek a közösségnek a szeretetét, elismerését és mindazt, amit önök kiérdemelnek” – mondta el Lázár János.

Lázár János: Tartsák meg az érdeklődésüket, és aktivitásukat

A politikus kiért a közösség ügyeire is. Elmondta, hogy Székkutason a polgármester-választás már eldőlt (Szél István ellen nem indult senki – a szerk.), a képviselő-testület összetétele azonban még nem ismert. „Nem a politikai csatározások, nem a választási küzdelem, nem a szembenállás a legfontosabb. Nem október 13-a a legfontosabb! A legfontosabb október 1.-e, hogy a jelöltek képesek-e úgy beszélni egymásról, hogy az együttműködés lehetőségét nyitva hagyják. Képesek-e olyan hangulatot teremteni Székkutason, hogy az összefogásnak nem lesz semmiféle akadálya. Ha önök egymás ellen harcolnak, és nem a faluért, akkor semmilyen eredményre nem jutnak – tette hozzá.

A beszédek után következett az est két sztárvendége, akiket óriási várakozás előzött meg. Kerényi Miklós egy betegség miatt nem tudott színpadra állni Székkutason, azonban Szendy Szilvi így sem érkezett egyedül. A gyógyuló énekest Hommonay Zsolt helyettesítette, aki szintén elkápráztatta a közönséget. Az előadáson felcsendültek a már jól ismert dalok, amiket a nagyérdemű együtt énekelt az előadókkal.

Lázár János: Tartsák meg az érdeklődésüket, és aktivitásukat 2

Lázár János: Tartsák meg az érdeklődésüket, és aktivitásukat 4

Lázár János: Tartsák meg az érdeklődésüket, és aktivitásukat 5

Lázár János: Tartsák meg az érdeklődésüket, és aktivitásukat 6

Lázár János: Tartsák meg az érdeklődésüket, és aktivitásukat 8