Grezsa István: a sok ígéretnek megvan az alapja! 10

Csak olyan ígéretet teszek a kampány során, amire az illetékes döntéshozó szervektől már biztatást kaptam – erősítette meg Grezsa István a pénteki fórumain. Elsőként a Petőfi és a Szent Antal, majd a Kistópart és a Bajcsy utcák sarkán találkozott a lakosokkal a polgármesterjelölt, aki szerint napról napra egyre jobban érzik a vásárhelyiek az általa hirdetett békeüzenet lényegét.

Szép számmal összegyűltek Grezsa István belvárosi fórumára péntek délután az érdeklődők, akiknek a politikus kijelentette: túl kell lépni a példátlan megosztottságon és az elmúlt másfél év politikai civakodásain a fejlődés érdekében.

A polgármesterjelölt azt tapasztalja, hogy napról napra, fórumról fórumra egyre jobban érzik a vásárhelyiek az általa hirdetett békeüzenet lényegét. – Egyre inkább ráébrednek az itt élők, hogy egy józan többséget kell alkotnunk ahhoz, hogy ismét meginduljon a most egy helyben toporgó város – tette hozzá.

Grezsa István: a sok ígéretnek megvan az alapja! 4

A belvárosi képviselőjelöltek kapcsán elmondta, Daru Árpádot, a Szeretem Vásárhelyt jelöltjét támogatja, ugyanis úgy véli, ezzel egy fiatal, dinamikus vállalkozó képviselné a közgyűlésben a körzet lakóit.

Szó esett Grezsa István több milliárd forint értékű kórházfejlesztési elképzeléseiről, illetve az útfelújítási programjáról is, ami által öt év alatt legalább 50 kilométernyi utat és járdát újítana fel. Ennek kapcsán leszögezte: érik olyan támadások, hogy túl sokat ígér, de csak olyan ígéretet tesz, amiket biztonsággal tud vállalni, és amikre előzetesen döntéshozó szervektől már biztatást kapott. A programjának tehát van alapja.

Grezsa István: a sok ígéretnek megvan az alapja! 2

Egy résztvevő arról érdeklődött, hogy lakásfelújításban tervez-e pályázatkiírással segíteni a lakosoknak az önkormányzat. A polgármesterjelölt elmondta, egy 25 milliárd forintos költségvetésű városban erre lehetőséget kell teremteni, és már gondolkozott azon, hogy visszaállítaná azt a kamatmentes kölcsönt, amit régebben igénybe vehettek a vásárhelyiek.

Az utcákon lévő galambpiszok kérdése a Belváros egyik örökös gondja. Ennek kezelésére Daru Árpád már tervvel is rendelkezik, aki riasztórendszerek telepítésével oldaná meg az állandó nehézséget.

Grezsa István: a sok ígéretnek megvan az alapja! 1

Egy jelenlévő a Belvárosi Olvasókör épületének rossz állapotára panaszkodott. Grezsa István szerint a problémát lehetőség szerint minél hamarabb orvosolni kell, és az olvasóköri mozgalmakat általánosságban meg kell újítani, mivel leszállóágba kerültek az elmúlt időszakban. Ennek is köszönhető, hogy szinte nincs közélet, közösségi élet a településen.

Grezsa István ezt követően a Bajcsy és a Kistópart utcák sarkán tartott fórumot, ahol leginkább az utak rossz állapota és megosztottság kérdése merült fel.

Grezsa István: a sok ígéretnek megvan az alapja! 14

Grezsa István: a sok ígéretnek megvan az alapja! Grezsa István: a sok ígéretnek megvan az alapja! 3 Grezsa István: a sok ígéretnek megvan az alapja! 5 Grezsa István: a sok ígéretnek megvan az alapja! 6 Grezsa István: a sok ígéretnek megvan az alapja! 7 Grezsa István: a sok ígéretnek megvan az alapja! 8 Grezsa István: a sok ígéretnek megvan az alapja! 9 Grezsa István: a sok ígéretnek megvan az alapja! 11 Grezsa István: a sok ígéretnek megvan az alapja! 12 Grezsa István: a sok ígéretnek megvan az alapja! 13 Grezsa István: a sok ígéretnek megvan az alapja! 15 Grezsa István: a sok ígéretnek megvan az alapja! 16 Grezsa István: a sok ígéretnek megvan az alapja! 17 Grezsa István: a sok ígéretnek megvan az alapja! 18

Fotók: Gémes Sándor