„Tiszta lap és új stílus kell a város élére” – Újvároson és Susánban fórumozott Grezsa 6

Felszámolná a véglegesnek tűnő megosztottságot Grezsa István október 13-a után. A polgármesterjelölt csütörtökön az újvárosi templom előtt, majd a Klauzál és Bárd utca sarkán tartott fórumot, ahol elhangzott: akár már a jövő héten bejelentés születhet az ATEV-től származó bűz kezelésével kapcsolatban.

– Már csak tíz nap maradt a kampányból, ami után végre lezárhatjuk az elmúlt másfél év politikai iszapbirkózását. Ezért vállaltam el a polgármesterjelöltséget, mert vallom, hogy csak a véglegesnek tűnő megosztottság megszűntetése, azaz a béketeremtés után kezdhetjük meg a városépítést, amihez tiszta lapra és új stílusú vezetésre van szükség – mondta az újvárosi fórumán megjelenteknek Grezsa István.

„Tiszta lap és új stílus kell a város élére” – Újvároson és Susánban fórumozott Grezsa 1

A polgármesterjelölt leszögezte: bármennyire is terjesztik róla, nem Lázár János bábja, ugyanis 57 évesen alkalmatlan a személyisége a bábszerepre. – Nem vagyok az a típus, akinek nincs szabad akarata és aki függ valakitől – erősített rá.

„Tiszta lap és új stílus kell a város élére” – Újvároson és Susánban fórumozott Grezsa 8

A fórumon Korsós Ágnes, a Szeretem Vásárhelyt képviselőjelöltje is részt vett, akiről Grezsa István elmondta, a személye és a több mint negyven éves hivatali tapasztalata nagy biztonságot jelenthet majd minden testületi tag részére. Emellett sokat segíthet a település megrekedt fejlődésének újraindításában és általánosságban a mindennapi ügyintézésben.

A polgármesterjelölt a terveit is ismertette. Kifejtette, Újvároson egy- vagy kétcsoportos bölcsődét nyitna, amire azért van szükség, mert a Modern Városok Program keretében az Ipari Park százhektáros területtel bővül, így több fiatal család kiköltözhet a városrészbe.

„Tiszta lap és új stílus kell a város élére” – Újvároson és Susánban fórumozott Grezsa 7

Természetesen ezt a körzetet is érintenék út- és járdafelújítások, ugyanis Grezsa István évente legalább tíz, azaz öt év alatt minimum ötven kilométernyi utat és járdát szeretne korszerűsíteni. Ebbe beletartozik a tram-train nyomvonalán és az amellett lévő utcák helyreállítása, a Járható Vásárhely Program kivitelezése, illetve az olyan utak rekonstrukciója, amik mára elengedhetetlenné váltak.

Újvároson és Susánban is jelezték a fórumon résztvevők, hogy gyakorlatilag nincs tömegközlekedés a városban. Grezsa István ismertette, a mostani nagy dieseles járművek helyett a kisebb elektromos buszokban látja a jövőt, amikkel megoldható lenne a tömegközlekedés, illetve taxikártyával segítené azokat az időseket, akik a külvárosi részekből a belvárosba szeretnének jutni. Amennyiben október 13-án lehetőséget kap a vásárhelyiektől, akkor megvizsgálja ezeket a lehetőségeket.

„Tiszta lap és új stílus kell a város élére” – Újvároson és Susánban fórumozott Grezsa 12

Mindkét városrészt érintő probléma az ATEV-től származó bűz. A polgármesterjelölt ennek kapcsán elmondta, már tárgyalt az ügyben a cég vezérigazgatójával, ami során kiderült, hogy egy 900 millió forintos kormány által támogatott beruházás, azaz egy nedves szűrőkamra és egy biológiai szűrő jelentősen csökkenthetné a kellemetlen szagot. Ha minden a tervek szerint alakul, már a jövő héten bejelenthetik az ezzel kapcsolatos részleteket a lakosságnak.

Grezsa István pénteken 16 órától a Petőfi-Szent Antal, majd 17 órától a Bajcsy-Kistópart utcák sarkára hívja találkozóra a vásárhelyieket.

„Tiszta lap és új stílus kell a város élére” – Újvároson és Susánban fórumozott Grezsa 2 „Tiszta lap és új stílus kell a város élére” – Újvároson és Susánban fórumozott Grezsa 3 „Tiszta lap és új stílus kell a város élére” – Újvároson és Susánban fórumozott Grezsa 4 „Tiszta lap és új stílus kell a város élére” – Újvároson és Susánban fórumozott Grezsa 5 „Tiszta lap és új stílus kell a város élére” – Újvároson és Susánban fórumozott Grezsa 9 „Tiszta lap és új stílus kell a város élére” – Újvároson és Susánban fórumozott Grezsa 11 „Tiszta lap és új stílus kell a város élére” – Újvároson és Susánban fórumozott Grezsa 13 „Tiszta lap és új stílus kell a város élére” – Újvároson és Susánban fórumozott Grezsa 14 „Tiszta lap és új stílus kell a város élére” – Újvároson és Susánban fórumozott Grezsa 15 „Tiszta lap és új stílus kell a város élére” – Újvároson és Susánban fórumozott Grezsa 16

Fotók: Gémes Sándor