Grezsa: az elmúlt másfél év békétlenségét le kell zárni a fejlődés elindításához 1

A Rádió 7 vendége volt csütörtökön Grezsa István, aki kijelentette: politikai oldaltól függetlenül egyre nagyobb a békevágy a vásárhelyiekben. A polgármesterjelölt a Közös Nevezőben a kórházfejlesztési terveit is ismertette, ami kapcsán elmondta, többet várt a kormánytól az egészségügy átszervezése terén.

– Jóleső érzés, hogy élénk érdeklődés övezi az utcafórumaimat, ugyanis ez a legjobb terep arra, hogy közvetlenül találkozzam a támogatóimmal, illetve kritikusaimmal – fogalmazott a műsor elején Grezsa István. Hozzátette, minden ilyen alkalmon felmerül, hogy gazdátlan és elhanyagolt a város, azonban az embereknek abból van leginkább elegük, hogy tavaly január óta, azaz lassan két éve mindig kampányhangulat uralkodik a településen.

A polgármesterjelölt szerint ezt elsősorban nem az időközi polgármester-, az országgyűlési és az európai parlamenti választások miatt érzik így az itt élők, hanem az elmúlt másfél év értelmetlen politikai vitái miatt. – Ez építkezésre nem, csak megosztásra alkalmas, ezért egyre nagyobb a békevágy az emberekben politikai oldaltól függetlenül – fejtette ki a politikus, aki szerint az elmúlt másfél év háborúskodását le kell zárni ahhoz, hogy megteremtsük a stabilitást, és a város újra elinduljon a fejlődés útján.

A Közös Nevezőben a polgármesterjelölt az öt évre szóló terveit ismertette, így szó esett a mártélyi holtág fejlesztéséről, a stadionban új sportszálló építéséről, a nagyállomás felújításáról és a tram-train nyomvonalán történő faltól falig helyreállításról is.

Utóbbi kapcsán egy érdekességet is megjegyzett a műsor vendége, aki úgy véli, Vásárhely eddig 5 milliárd forintot takarított meg a tram-trainnel.  Ennek oka, hogy a nyomvonalon a kivitelező kicserélte a sok esetben 20-30 éves közműveket, amiket előbb-utóbb a városnak saját forrásból kellett volna megtennie.

Grezsa: az elmúlt másfél év békétlenségét le kell zárni a fejlődés elindításához 2

A kórházfejlesztési programja során elhangzott: új épületszárnyat, új gyermekosztályt és egy modern MRI-készüléket is kaphat az egészségügyi intézmény. Ez azonban még nem minden, mivel hiába lesz a mai kor követelményeinek megfelelő a kórház, a személyi állományról is gondoskodni kell. Ebben nagyban segíthet az a lakhatási támogatás, amit az önkormányzat nyújtana az orvosoknak, nővéreknek, hogy idecsábítsák őket.

Grezsa István a téma kapcsán elmondta: úgy gondolta, hogy a kormány a tavalyi harmadik kétharmados Fidesz-győzelem után azonnal nekikezd az egészségügy gyökeres átszervezésének, ez azonban máig nem történt meg. – Az általános gazdasági fejlődés ellenére az egészségügy terén még nem történtek jelentős változások, és erre az eddig 500 milliárd forintos kormányzati kórházfejlesztés sem elengedő, ugyanis a betegek nem elégedettek a magyar egészségüggyel – magyarázta a politikus, aki emlékeztetett: a vásárhelyieknek mindig ki kell nyilvánítaniuk a véleményüket az egészségügyről, a kórházukról a mindenkori kormány felé.

– Az október 13-i választás tétje, hogy marad a mostani állapot, ami elszegényedést és lecsúszást hoz, vagy változtatunk az állapotokon, és békés, gyarapodó időszak elé nézünk. Valamint nem öt esztendőről, hanem jóval hosszabb időről szavazunk – jelentette ki a polgármesterjelölt.

Grezsa: az elmúlt másfél év békétlenségét le kell zárni a fejlődés elindításához

A műsor végén még elmondta, mivel a kampány során szinte mindenhova biciklivel jár, ezért eddig közel 500 kilométert kerekezett az elmúlt hónapokban. Eddig ezzel egy külső és két belső gumit használt el teljesen, de nem bánja, mivel rengeteget tanult a vásárhelyiektől, a vásárhelyiekről és arról, hogy mivel lehetne jobbá tenni a település mindennapjait.