Visszalép a jelöltségtől Mezőhegyes polgármestere Papp István Tibor javára 1

Közös sajtótájékoztatón jelentette be Mitykó Zsolt, Mezőhegyes jelenlegi polgármestere és Papp István Tibor, hogy a település fejlődésének érdekében közösen dolgoznak tovább. A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója alpolgármesternek kérte fel Mitykó Zsoltot.

– 2014-ben egy olyan települést vettem át az elődömtől, amely a Ménesbirtokkal kapcsolatos ügyek miatt igen reményvesztett és jövőkép nélküli volt – mondta el a sajtótájékoztatón Mezőhegyes jelenlegi polgármestere.

Mitykó Zsolt hangsúlyozta, éppen ezért mindenképpen köszönetét kell kifejeznie a kormánynak a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság létrehozásáért, ami biztosította a város legnagyobb adózójának és foglalkoztatójának hosszú távú jövőjét.

– Ez egy abszolút korszakalkotó, mondhatom történelmi pillanat volt Mezőhegyes életében – emelte ki a polgármester, hozzátette: Lázár János és Farkas Sándor kormánybiztosok mindent, amit ígértek, betartottak, és mindent, amit kért tőlük, teljesítették.

Mitykó Zsolt kiemelte: rövid idő alatt is sikerült lerakni olyan alapokat, amelyekre lehet építkezni, elég csak arra gondolni, hogy megmaradt az okmányiroda a városban, sőt, Kormányhivatal és térségi agrárcentrum nyitotta meg a kapuit, valamint sor kerül az M43-as autópályáig tartó teljes útszakasz felújítására. Az önkormányzat és a Ménesbirtok között kialakult kiváló kapcsolatban mérhetetlen szerepe volt a vezérigazgatónak, ezért Mitykó Zsolt azt a döntést hozta, hogy

„a polgármester-jelöltségtől visszalép, és arra kéri a választókat, szavazatukkal Papp István Tibort támogassák.”

A sajtótájékoztatón a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság vezérigazgatója elmondta, figyelembe kell venni, hogy Mezőhegyes egy rendkívül speciális helyzetben lévő település, ahol a céget és a várost gyakorlatilag nem lehet külön kezelni.

– Az elmúlt években nagyon komoly munkát végeztünk, a kormányzati támogatásoknak köszönhetően az elmúlt években 28 milliárd forint érkezett Mezőhegyesre. Sokat segített ebben a polgármester úr, ezért továbbra is nagy mértékben szeretnék támaszkodni a munkájára – mondta el Papp István Tibor, aki arról is tájékoztatott, amennyiben megválasztják, alpolgármesterként számít Mitykó Zsoltra.

Kettőjük közös tapasztalata, tudása ugyanis szerinte óriási lehetőség Mezőhegyes és a térség számára, amellyel még jobban ki tudják majd használni a városban és a Ménesbirtokban rejlő fejlesztési lehetőségeket.

Forrás: makohirado.hu